Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

04-08-2021 10:54

Δήλωση αποθεμάτων αμπελοοινικών προϊόντων κατά την 31η Ιουλίου 2021

Το Τμήμα Γεωργίας, του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ενημερώνει τους παραγωγούς, μεταπωλητές, εμφιαλωτές και Εμπόρους αμπελοοινικών προϊόντων ότι, στο πλαίσιο συμμόρφωσης τους με το άρθρο 23 του Κανονισμού (ΕΕ) 2018/273 θα πρέπει να υποβάλουν «Δήλωση Αποθεμάτων» το αργότερο μέχρι τις 31 Αυγούστου 2021 μέσω της κυβερνητικής πύλης Αριάδνη. Τονίζεται ότι οι ποσότητες που δηλώνονται αφορούν αυτές που κατέχονται κατά την 31η Ιουλίου και δεν περιλαμβάνουν προϊόντα που παράγονται από σταφύλια που συγκομίζονται κατά το ίδιο ημερολογιακό έτος.

Διευκρινίζεται ότι οι ποσότητες θα πρέπει να μετατραπούν σε εκατόλιτρα.

Για την είσοδο των ενδιαφερομένων στην κυβερνητική πύλη Αριάδνη απαιτείται η εκ των προτέρων ταυτοποίηση των στοιχείων τους μέσω του Κέντρου Εξυπηρέτησης του Πολίτη ή μέσω του e-banking. Σε περίπτωση οποιουδήποτε προβλήματος οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποταθούν στον Κλάδο Αμπελουργίας – Οινολογίας του Τμήματος Γεωργίας στα τηλέφωνα 25877490/ 25877143 για περαιτέρω διευκρινίσεις.

Τέλος, επισημαίνεται ότι η μη έγκαιρη υποβολή της προαναφερόμενης «Δήλωσης» ή η υποβολή της με ελλιπή ή ανακριβή στοιχεία αποτελεί παράβαση της νομοθεσίας και επιφέρει κυρώσεις.

(ΕΚ/ΣΧ)