Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

05-08-2021 10:04

Χαιρετισμός Υπουργού Άμυνας κ. Χαράλαμπου Πετρίδη κατά την τελετή ορκωμοσίας των Νεοσυλλέκτων της 2021 ΕΣΣΟ

Από τον ιερό χώρο του Τύμβου της Μακεδονίτισσας, σύμβολο αιώνιας μνήμης της ιστορίας του Κυπριακού Ελληνισμού και ενώπιον των αθάνατων ηρώων μας, σας καλωσορίζω με τον πλέον επίσημο τρόπο στις τάξεις της Εθνικής Φρουράς, στη μεγάλη οικογένεια των ενόπλων μας δυνάμεων.

Η σημερινή ημέρα είναι για εσάς ξεχωριστή. Πριν από λίγο δώσατε όρκο πίστεως αναλαμβάνοντας την υποχρέωση να υπερασπίζεστε την πατρίδα.

Ταυτόχρονα, δώσατε την οφειλόμενη υπόσχεση σε αυτούς που θυσιάστηκαν για να ζούμε εμείς ελεύθεροι.

Πρέπει να γνωρίζετε ότι η θητεία αποτελεί ύψιστη τιμή και ευθύνη. Με την εκπαίδευση της οποίας θα τύχετε, είμαι βέβαιος ότι θα είστε έτοιμοι να εκτελέσετε στο ακέραιο την αποστολή σας.

Εντάσσεστε στην οικογένεια της Εθνικής Φρουράς σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο. Η Τουρκία και ο εκπρόσωπός της στα κατεχόμενα, με τις προκλητικές ενέργειές τους στην Αμμόχωστο, στον Εθνικό Εναέριο Χώρο και στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη αλλά και με την εμμονή τους για λύση δύο κρατών, μας φέρνουν υπό την απειλή της διχοτόμησης.

Το Υπουργείο Άμυνας λαμβάνει υπόψη και μελετά όλα τα δεδομένα σε πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο. Προχωρούμε με σταθερά βήματα στην ενίσχυση της αποτρεπτικής μας ισχύος, με εμβάθυνση των συμμαχιών μας και με ένα μεγάλο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης του εξοπλισμού μας.

Δεν πρέπει να ξεχνούμε όμως ότι το μεγαλύτερό μας εφόδιο στον αγώνα είστε εσείς: το ανθρώπινο δυναμικό μας, η ψυχή της άμυνας, ο σημαντικότερος πολλαπλασιαστής ισχύος που διαθέτει κάθε στρατός.

Σας καλώ να επιδείξετε αφοσίωση στην εκπαίδευση και σε όλες τις δραστηριότητες κατά τη διάρκεια της θητείας σας. Να θυμάστε ότι η θητεία δεν είναι μόνο χρέος.

Είναι και ένα μάθημα πνευματικής και σωματικής ωριμότητας, υπεύθυνης κοινωνικής συμπεριφοράς και αλληλεγγύης. Ένα κρίσιμο κεφάλαιο για τη μετέπειτα ζωή σας. Σας δίνει την ευκαιρία όχι μόνο να  συνεισφέρετε ενεργά στην άμυνα και στην προστασία της πατρίδας αλλά και να γίνετε καλύτεροι πολίτες και καλύτεροι άνθρωποι για τον συνάνθρωπό σας.

Αγαπητοί γονείς των νεοσύλλεκτων οπλιτών μας,

Δυστυχώς λόγω των υγειονομικών μέτρων δεν είναι εφικτό να καμαρώσετε από κοντά τα παιδιά σας. Επιδιώξαμε όμως να μη σας στερήσουμε το αίσθημα της υπερηφάνειας και της συγκίνησης την ώρα της ιερής υπόσχεσης.

Με τη βοήθεια της τεχνολογίας έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε διαδικτυακά την τελετή ορκωμοσίας.

Θέλω, παράλληλα, να συγχαρώ το προσωπικό της Εθνικής Φρουράς, τις διοικήσεις των Μονάδων και των Σχηματισμών αλλά και τους παλαιότερους οπλίτες για την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλαν για την ομαλή προσαρμογή των νεοσυλλέκτων μας στη στρατιωτική οικογένεια.

Νέοι οπλίτες,

Σήμερα παραλαμβάνετε τη σκυτάλη από τον πατέρα σας που πολέμησε το 1974 και από τον παππού σας που αγωνίστηκε το 1955-59. Αποτελείτε πλέον τους φύλακες της πατρίδας. Σας καλώ να υπηρετήσετε με ανιδιοτέλεια και να παραδώσετε με τη σειρά σας με περηφάνεια τη σκυτάλη στις επόμενες γενιές. 

Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου, σε εσάς και τις οικογένειές σας, υγεία και προκοπή. Να έχετε μια καλή και παραγωγική θητεία.

(ΝΓ/ΣΧ)