Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

05-08-2021 14:06

Ο Επίτροπος Προεδρίας πραγματοποίησε επίσκεψη στο πυρόπληκτο χωριό Οδού με ομάδα νέων από Κύπρο, Ελλάδα και Αίγυπτο στο πλαίσιο του Προγράμματος ΝΟΣΤΟΣ

Ο Επίτροπος Προεδρίας κ. Φώτης Φωτίου, μαζί με ομάδα νέων της Διασποράς Κύπρου, Ελλάδας, Αιγύπτου, που βρίσκονται στην Κύπρο στο πλαίσιο του Προγράμματος ΝΟΣΤΟΣ,  επισκέφθηκαν σήμερα το χωριό Οδού, περιοχή που πλήγηκε από τις καταστροφικές πυρκαγιές στις αρχές Ιουλίου, όταν έχασαν τη ζωή τους τέσσερις Αιγύπτιοι συνάνθρωποι μας.

Εκπρόσωπος της ομάδας νέων κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο το οποίο είναι αφιερωμένο στους τέσσερις αυτούς συνανθρώπους μας που τόσο άδικα έχασαν τη ζωή τους.

Στη συνέχεια, οι νέοι της Διασποράς των τριών χωρών πραγματοποίησαν συμβολική δεντροφύτευση στο προαύλιο του Συσκευαστηρίου «Βασιλική Γη» στην Οδού στέλνοντας μηνύματα ελπίδας και αποφασιστικότητας για αντιμετώπιση της περιβαλλοντικής καταστροφής που προκλήθηκε στην περιοχή από τις καταστροφικές πυρκαγιές.  

O Επίτροπος Προεδρίας ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου Οδού και το Τμήμα Δασών για τη βοήθεια υλοποίησης της δεντροφύτευσης.

Ο κ. Φωτίου διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου για την αποφασιστικότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης, για στήριξη σε όλα τα επίπεδα, όλων των πληγέντων από την πυρκαγιά.

Από την πλευρά του, εκπρόσωπος της ομάδας νέων διαβεβαίωσε ότι μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν, μέσα από το πρόγραμμα ΝΟΣΤΟΣ, οι νέοι της Διασποράς των τριών χωρών θα αναλάβουν τη δεντροφύτευση μεγάλου μέρους της καμένης γης. 

(ΡΜ/ΜΓ/ΣΧ)