Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

05-08-2021 14:55

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων δέχθηκε τον Γενικό Πρόξενο της Σρι Λάνκα στην Κύπρο

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Αννίτα Δημητρίου δέχθηκε σήμερα τον Γενικό Πρόξενο της Σρι Λάνκα στην Κύπρο κ. M.Η.Μ.Ν Βandara.

Ο κ.Βandara επέδωσε στην κα Δημητρίου συγχαρητήρια επιστολή του Προέδρου του Κοινοβουλίου της Σρι Λάνκα κ. Mahinda Yapa Abeywardena για την εκλογή της.

Η Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε ειλικρινείς ευχαριστίες για τη στάση αρχών και τη διαχρονική στήριξη της Σρι Λάνκα όσον αφορά στο κυπριακό πρόβλημα και τις προσπάθειες γιαεπίλυσή του, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και τα σχετικά Ψηφίσματα του ΟΗΕ.

Κατά τη συνάντηση, επαναβεβαιώθηκαν οι ιστορικοί δεσμοί μεταξύ Κύπρου και Σρι Λάνκα και εκφράστηκε εκατέρωθεν η βούληση για περαιτέρω ενδυνάμωση των σχέσεων και της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών σε διάφορους τομείς και επίπεδα. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην περαιτέρω προώθηση του διαλόγου και των ανταλλαγών μεταξύ των Κοινοβουλίων Κύπρου και Σρι Λάνκα, μέσω συγκεκριμένων πρωτοβουλιών και δράσεων.

Εξάλλου, αντηλλάγησαν απόψεις όσον αφορά την πορεία της πανδημίας Covid-19 στις δύο χώρες και τα μέτρα που λαμβάνονται για αντιμετώπιση του τέταρτου κύματός της. Τονίστηκε δε η σημασία της αλληλεγγύης και της συντονισμένης δράσης, προκειμένου να ξεπεραστεί η πρωτοφανής αυτή κρίση, αλλά και οι άλλες πολύ σοβαρές προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα ο κόσμος.

(ΝΓ/ΣΧ)