Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

12-09-2021 16:18

Δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών μετά το πέρας των εγκαινίων του κτηρίου του Κοινοτικού Συμβουλίου Χανδριών και Μουσείου του ήρωα του Απελευθερωτικού Αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-1959 Στυλιανού Λένα στην Κοινότητα των Χανδριών

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Νίκος Νουρής προέβη σήμερα σε δηλώσεις, μετά τα εγκαίνια του νέου Κοινοτικού κτηρίου και Μουσείου του ήρωα του Απελευθερωτικού Αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-1959 Στυλιανού Λένα, στην Κοινότητα Χανδριών.

Στις δηλώσεις του είπε: «Είχα τη χαρά και την τιμή, εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, να εγκαινιάσω σήμερα τα νέα κτήρια του Κοινοτικού Συμβουλίου των Χανδριών, μα πάνω απ΄ όλα το Μουσείο προς τιμής του Στυλιανού Λένα, του Χανδριώτη ήρωα.

Ιδιαίτερα επιτρέψετε μου να πω, τα όσα έχω δει στον μικρό, αλλά εξαιρετικά σημαντικό μουσειακό χώρο προς τιμή του ήρωα Στυλιανού Λένα, περιποιούν τιμή για το Κοινοτικό Συμβούλιο όσο και για την Κοινότητα των Χανδριών και κάνουν περήφανη, για άλλη μια φορά, τη μαρτυρική μας χώρα.  Τα ευρήματα, τα οποία αναδεικνύονται, είναι ευρήματα που δείχνουν ξεκάθαρα την ελληνικότητα αυτής της πατρίδα.

Δείχνουν ότι οφείλουμε την ελευθερία μας, και αναπνέουμε έναν αέρα ελεύθερο σήμερα,   σε κάποιους συγκεκριμένους ανθρώπους. Ένας εξ αυτών, ο Στυλιανός Λένας.

Είναι με αυτές τις σκέψεις που θέλω, όπως έχω πει στον Πρόεδρο και στον Κοινοτικό Συμβούλιο, ότι πρέπει να ενταχθούν αυτά τα έργα στα προγράμματα εκπαίδευσης για να λαμβάνουν γνώση τα παιδιά μας, οι μαθητές, της ιστορίας του τόπου μας ανάγλυφα.

Πρόσθετα, με την παρουσία της η Κυβέρνηση εδώ, και με τα έργα, όπως αυτό που εγκαινιάστηκε σήμερα, δείχνει ξεκάθαρα και έμπρακτα τη στήριξή μας στον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τη στήριξή μας με πολλά έργα υποδομής και στις ορεινές μας περιοχές. Γιατί όπως πολύ καλά γνωρίζουμε, το Υπουργείο Εσωτερικών δίνει εξαιρετική σημασία στο θέμα της αναβίωσης των ορεινών μας περιοχών, αλλά και του περιορισμού της αστυφιλίας, είτε με τα εξαιρετικά γενναιόδωρα μας στεγαστικά σχέδια, είτε ακόμα και με τα πολλά έργα υποδομής, τα οποία έχουν ήδη υλοποιηθεί στις ορεινές περιοχές και άλλα που τροχοδρομούνται.

Παρά τη στενότητα και την οικονομική δυσκολία που η πανδημία έχει επιφέρει, η Κυβέρνηση δεν έχει μετακινηθεί καθόλου από την αναπτυξιακή της δραστηριότητα και από τον αναπτυξιακό της προϋπολογισμό.  

Με πολύ σύνεση προχωρούμε και υλοποιούμε στη βάση των εξαγγελιών του ίδιου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας το σύνολο των έργων, ακριβώς γιατί θέλουμε να δούμε τις Κοινότητες μας να επαναβρίσκουν την παλιά του αίγλη και θα είμαστε αρωγός και υποστηρικτής σε κάθε ανάλογη προσπάθεια». 

 

(Εφυς)