Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

15-09-2021 18:08

Συνάντηση του Υπουργού Εξωτερικών με την Αυστριακή Υπουργό Ευρωπαϊκών και Συνταγματικών Υποθέσεων

Ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Νίκος Χριστοδουλίδης θα έχει αύριο, Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2021, κατ’ ιδίαν συνάντηση και διαβουλεύσεις με την Υπουργό Ευρωπαϊκών και Συνταγματικών Υποθέσεων της Αυστρίας κα Karoline Edtstadler, η οποία θα βρεθεί στην Κύπρο για επίσκεψη εργασίας.

Στο πλαίσιο των επαφών που θα έχουν στο Υπουργείο Εξωτερικών, οι δύο Υπουργοί αναμένεται να ανταλλάξουν απόψεις επί θεμάτων που αφορούν την προετοιμασία του προσεχούς Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων που θα πραγματοποιηθεί εντός Σεπτεμβρίου, με επικέντρωση στις προτεραιότητες που έχει θέσει η Σλοβενική προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, στον αδιάλειπτο συντονισμό των Κρατών Μελών με στόχο την αποτελεσματικότερη διαχείριση της πανδημίας, στις σχέσεις της ΕΕ με τρίτες χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Τουρκίας, καθώς και σε επίκαιρα ζητήματα ειδικού ενδιαφέροντος όπως είναι η Μετανάστευση, η Διεύρυνση και η Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης.

Με την ευκαιρία, ο κ. Χριστοδουλίδης θα ενημερώσει την Υπουργό Ευρωπαϊκών και Συνταγματικών Υποθέσεων της Αυστρίας σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Με το πέρας των επαφών, ο κ, Χριστοδουλίδης θα υπογράψει, στην παρουσία της κας Edtstadler, εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας τη Διακήρυξη του Alpbach για το Μέλλον της Ευρώπης, την οποία έχουν ήδη υπογράψει η Αυστρία, η Ιρλανδία, η Ελλάδα, η Ουγγαρία και η Ισπανία, ενώ αμέσως μετά οι δύο Υπουργοί θα προβούν σε δηλώσεις σε εκπροσώπους των ΜΜΕ (στις 14.30).

(ΕΧ)