Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

10-06-2018 10:05

Καλλιτεχνική εκδήλωση για την Κύπρο στο οίκημα της ΟΥΝΕΣΚΟ, στο Παρίσι

Στις 5 Ιουνίου 2018 πραγματοποιήθηκε πολιτιστική εκδήλωση για την Κύπρο με τίτλο «Μουσικοί Μύθοι της Κύπρου / Contes musicaux de Chypre».

Η εκδήλωση κινήθηκε γύρω από τις κινηματογραφικές συνθέσεις και μελοποιήσεις ποίησης του Κύπριου μουσικοσυνθέτη Κώστα Κακογιάννη και πιο συγκεκριμένα μελοποίηση ποιημάτων των Πάμπου Κουζάλη και Δημήτρη Λιπέρτη. Στην παράσταση συμμετείχε και ο πολιτιστικός όμιλος ΔΙΑΣΤΑΣΗ.

Σε χαιρετισμό του, πριν την έναρξη της εκδήλωσης, ο Πρέσβης της Δημοκρατίας στη Γαλλία και Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στην ΟΥΝΕΣΚΟ κ. Παντιάς Ηλιάδης, αναφέρθηκε στη σημασία του έργου των καλλιτεχνών που συμμετείχαν στην εκδήλωση για ανάδειξη της σύγχρονης κυπριακής πολιτιστικής δημιουργίας.  

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Κύπρου στην ΟΥΝΕΣΚΟ με χορηγία του Ιδρύματος Λεβέντη. Σε αυτήν παρευρέθηκαν μέλη της Γραμματείας της ΟΥΝΕΣΚΟ και του διπλωματικού σώματος, εκπρόσωποι ΜΜΕ, μέλη της ομογένειας και πλήθος κόσμου, οι οποίοι καταχειροκρότησαν τους καλλιτέχνες.

(ΜΓ/ΕΙ)