Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

17-09-2021 18:19

Χαιρετισμός του Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομου Προδρόμου στη δημοσιογραφική διάσκεψη της Κυπριακής Εθνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής

Είναι με μεγάλη χαρά που είμαι σήμερα εδώ μαζί σας για τον απολογισμό  της αποστολής μας στους Παραολυμπιακούς αγώνες του Τόκυο.

Ήδη από τη δεκαετία του 1990 η μικρή μας Κύπρος δίνει το παρόν της επάξια σε διάφορες διοργανώσεις Παγκόσμιες Ευρωπαϊκές, Μεσογειακές, Κοινοπολιτειακές, μεταξύ των οποίων κορυφαίοι οι Παραολυμπιακοί αγώνες!

Γνωρίζουμε ότι παλέψατε σκληρά τόσο για την ίδρυση της Ομοσπονδίας σας αργότερα, το 1999, όσο και στη συνέχεια. Και από την 5η χρονιά, το 2004, στους Παραολυμπιακούς της Αθήνας καταφέρατε να υψώσετε ανάστημα και να ανεβάσετε την Κύπρο μας με την Καρολίνα Πελεντρίτου, στο πιο ψηλό βάθρο!!! Πράγμα που συνεχίζεται και μέχρι σήμερα!!

Οι προσπάθειές σας αγαπητοί φίλοι του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας έχουν δικαιωθεί και έχετε καταξιωθεί στην ευρύτερη οικογένεια του αθλητισμού, πιο άμεσα, ασφαλώς, στο παραολυμπιακό κίνημα αλλά και στη συνείδηση των Κυπρίων πολιτών.

Παίρνω την ευκαιρία να συγχαρώ την Μαρία Μάρκου που κατέκτησε την 7η θέση στην άρση βαρών σ’ αυτή την πρώτη της συμμετοχή στους Παραολυμπιακούς και θα σου ευχηθώ Μαρία να σηκώσεις ακόμα περισσότερα βάρη στο μέλλον και να ανέβεις στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου!

Να συγχαρώ επίσης και τον παραολυμπιονίκη Αντώνη Αρέστη, άξιο πρεσβευτή του Πραολυμπιακού Κινήματος της Κύπρου, έμπειρο αθλητή με πολύχρονη προσφορά και πολλές νίκες σε διεθνείς αγώνες.

Αντώνη σ’ ευχαριστούμε για όσα μας πρόσφερες και σου ευχόμαστε τα καλύτερα στην συνέχιση της πορείας σου!

Συγχαίρω ξανά την Καρολίνα μας που επιμένει …κολυμπώντας να ανεβαίνει στο πιο ψηλό σκαλοπάτι του βάθρου, κάνοντας μας να σκιρτήσουμε από ρίγος!

Φέτος Καρολίνα, μας χάρισες 2 μετάλλια (στα 100 πρόσθιο Χρυσό μαζί με ένα παγκόσμιο ρεκόρ και χάλκινο στα 50 ελεύθερο)!!! Σ’ ευχαριστούμε κι ευχόμαστε όλοι οι στόχοι σου να ευοδώνονται και να χαιρόμαστε όλοι μαζί σου, για τις νέες σου κατακτήσεις στα αγωνίσματα του υγρού στίβου. Να ξέρεις ότι είμαστε περήφανοι για σένα και ευγνώμονες, και ότι θα είμαστε πάντα δίπλα σου!

Αξίζει επίσης να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας για το έργο των προπονητών σας! Τον Κωνσταντίνο Χρήστου του Αντώνη Αρέστη, τους Στυλιανό Κακαβογιάννη και Γιάννη Αλεξάκη της Καρολίνας Πελεντρίτου και τους Δημήτρη Ιωαννίδη και Ρόη Πολυδώρου της Μαρίας Μάρκου.

Αγαπητοί, Καρολίνα Πελεντρίτου, Αντώνη Αρέστη, Μαρία Μάρκου, με το παράδειγμα σας εμπνέετε όχι μόνο τους νεαρούς αθλητές με αναπηρία μα και όλους τους άλλους αθλητές καθώς και κάθε Κύπριο που σέβεται τις αξίες του αθλητισμού και αγαπά την πατρίδα του.

Εκτιμώντας παράλληλα και τις προσπάθειες της Κυπριακής Εθνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, δεν έχουμε παρά να σας συγχαρούμε και να σας ευχαριστήσουμε και να ευχηθούμε ακόμα πιο πολλά μετάλλια και διεθνείς διακρίσεις.


(ΜΒ)

Σχετικά Ανακοινωθέντα