Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

17-09-2021 18:35

Αντιπροσωπεία της Βουλής των Αντιπροσώπων θα συμμετάσχει στο 50ό Περιφερειακό Συνέδριο των Βρετανικών Νήσων και της Μεσογείου του Κοινοπολιτειακού Κοινοβουλευτικού Συνδέσμου

Αντιπροσωπεία της Βουλής των Αντιπροσώπων, αποτελούμενη από τους βουλευτές κ.κ. Άριστο Δαμιανού (επικεφαλής), Μάριο Μαυρίδη και Χρίστο Ορφανίδη, μεταβαίνει τη Δευτέρα στο Μπέλφαστ, για να συμμετάσχει στο 50ό Περιφερειακό Συνέδριο των Βρετανικών Νήσων και της Μεσογείου (BIMR) του Κοινοπολιτειακού Κοινοβουλευτικού Συνδέσμου (CPA), μεταξύ 20 και 24 Σεπτεμβρίου 2021. Την αντιπροσωπεία θα συνοδεύουν η Ανώτερη Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων κα Χριστιάνα Σολομωνίδου και η Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων Α’ κα Λουκία Μούγη.

Γενικό θέμα του Συνεδρίου είναι οι κοινοβουλευτικές λειτουργίες και διαδικασίες στη μετά-πανδημική εποχή. Στο πλαίσιο των εργασιών και θεματικών εργαστηρίων του Συνεδρίου, θα συζητηθούν θέματα που αφορούν τα κατεπείγοντα νομοσχέδια και τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, το μέλλον των υβριδικών κοινοβουλίων, τη δημόσια διαβούλευση και εκπροσώπηση, τις συνέπειες της πανδημίας στην τουριστική βιομηχανία και τον αντίκτυπο των πανδημικών περιορισμών στην επιμόρφωση και την ψυχική υγεία των νέων.

Εξάλλου, στο πλαίσιο των εργασιών του Συνεδρίου, θα πραγματοποιηθούν παράλληλα συνεδρίαση της Περιφέρειας των Βρετανικών Νήσων και της Μεσογείου, καθώς και Συνάντηση της Περιφερειακής Επιτροπής Γυναικών-Βουλευτών της Κοινοπολιτείας (CWP).


(ΜΒ)