Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

19-09-2021 19:24

Συναντήσεις του Επιτρόπου Προεδρίας στο Λονδίνο

Ο Επίτροπος Προεδρίας κ. Φώτης Φωτίου είχε, χθες και σήμερα, σειρά επαφών με ομογενειακές Οργανώσεις, στο Λονδίνο.

Στη συνάντηση με τον Πρόεδρο και μέλη της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας Ηνωμένου Βασιλείου συζητήθηκαν τρόποι στήριξης των συμπατριωτών μας που πλήγησαν από την πανδημία του κορωνοϊού. Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν, επίσης, τρόποι προώθησης στο Ηνωμένο Βασίλειο, τόσο των θέσεων μας όσον αφορά το εθνικό μας θέμα όσο και για το ανθρωπιστικό πρόβλημα των αγνοουμένων.

Ο Επίτροπος Προεδρίας είχε παράλληλα συνάντηση με τον Σύνδεσμο Αποδήμων Κυπρίων Ριζοκαρπάσου, κατά την οποία τους ενημέρωσε για τη σημερινή κατάσταση με τα σχολεία μας στο Ριζοκαρπασο, αλλά και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εγκλωβισμενοι μας. Πρόσθετα, ο Επίτροπος Προεδρίας παρουσίασε τις νέες δράσεις και σχέδια τόσο για τους εγκλωβισμένους όσο και για τους επανεγκατεσταθέντες.

Στη συνέχεια, ο κ. Φωτίου συναντήθηκε με την Επιτροπή Συγγενών Αγνοουμένων Ηνωμένου Βασιλείου κατά την οποία συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην τραγική πτυχή του θέματος των αγνοουμένων, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στους τρόπους προώθησης του θέματος τόσο σε σημαντικά κέντρα λήψης αποφάσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και για ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης.

Ακολούθως, ο Επίτροπος Προεδρίας είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο και μέλη της Οργάνωσης ΝΕΠΟΜΑΚ, όπου επισημάνθηκε η σημασία της συνεχούς εμπλοκής της νέας γενιάς στα δρώμενα της ομογένειας. Στο πλαίσιο της συνάντησης έγινε αναφορά σε συγκεκριμένες δράσεις που θα μπορούσε να αναλάβει η νέα γενιά των Κυπρίων αποδήμων μας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο Επίτροπος Προεδρίας απήυθυνε χαιρετισμό στον αγιασμό που πραγματοποιήθηκε στο Ελληνικό Σχολείο Manor Hill στο βόρειο Λονδίνο, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Ο κ. Φωτίου διαβεβαίωσε τα παιδιά και τους γονείς, για τη συνεχή στήριξη τόσο του ίδιου όσο και της Κυπριακής Κυβέρνησης, στο δύσκολο έργο που επιτελούν για την προώθηση και τη διατήρηση της ελληνικής γλώσσας, της Ιστορίας και του πολιτισμού μας. 

Τέλος, ο Επίτροπος Προεδρίας ευχαρίστησε το Διευθυντή του Σχολείου κ. Μιχάλη Έλληνα για τη διαχρονική προσφορά και στήριξη του στα νέα παιδιά της Διασποράς μας.

Παρόντες στις συναντήσεις ήταν ο Ύπατος Αρμοστής μας στο Λονδίνο κ. Ανδρέας Κακουρής, ο Γενικός Πρόξενος κ. Θεόδωρος Γκότσης και ο Πρόεδρος της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας Ηνωμένου Βασιλείου κ.  Χρίστος Καραολής.

(ΡΜ/ΕΚ)