Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

20-09-2021 17:35

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων είχε συνάντηση με αντιπροσωπεία του Σωματείου Γονέων & Φίλων Παιδιών με Διαβήτη Τύπου 1

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, είχε σήμερα συνάντηση με διμελή αντιπροσωπεία του Σωματείου Γονέων & Φίλων Παιδιών με Διαβήτη Τύπου 1, “Beyond Diabetes Type 1 Cyprus”.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, επισημάνθηκαν οι ανάγκες των οικογενειών με παιδιά τα οποία έχουν διαγνωσθεί με Διαβήτη Τύπου 1, μεταξύ άλλων σε ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό και στη διάθεση σχολικών συνοδών σε ορισμένες περιπτώσεις. Τονίστηκε η αναγκαιότητα της σωστής διαχείρισης και της αναγκαίας πρόληψης για στήριξη των παιδιών και των οικογενειών τους όπως επίσης και η ευαισθητοποίηση της κυπριακής κοινωνίας επί του θέματος.

Η Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε τη βούληση τόσο της ιδίας προσωπικά όσο και ολόκληρου του σώματος να συνδράμουν στις προσπάθειες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κυπριακής κοινωνίας, καθώς επίσης και στην προώθηση των αναγκών των παιδιών με Διαβήτη Τύπου 1 προς εξασφάλιση ποιοτικής φροντίδας υγείας.

Συγκεκριμένη επιστολή που να αναφέρεται στα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν θα αποσταλεί στον Υπουργό Υγείας.

(IK)