Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

22-09-2021 13:49

Υπογραφή Συμβολαίου για Παροχή Υπηρεσιών Συμβούλων Μελετητών για το Αποχετευτικό Σύστημα Λυμάτων στην Κοινότητα Παλώδιας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Κέντρο Νεότητας Παλώδιας, η τελετή υπογραφής του Συμβολαίου για Παροχή Υπηρεσιών Συμβούλων Μελετητών για το Αποχετευτικό Σύστημα Λυμάτων στην Κοινότητα Παλώδιας μεταξύ του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λεμεσού – Αμαθούντας και της κοινοπραξίας «ΡΟΪΚΟΣ Σύμβουλοι Μηχανικοί Ανώνυμη Εταιρεία και Ζ&Α Π. Αντωναρόπουλος και Συνεργάτες Ανώνυμη Μελετητική Εταιρεία».

Το Συμβόλαιο προνοεί την εκπόνηση του Λεπτομερούς Σχεδιασμού του Αποχετευτικού Συστήματος Λυμάτων στην Κοινότητα Παλώδιας, την ετοιμασία Εγγράφων Διαγωνισμού για επιλογή Εργολάβου, και την διεύθυνση και επίβλεψη του Κατασκευαστικού Έργου. Το Έργο αφορά μια περιοχή έκτασης τριών περίπου τετραγωνικών χιλιομέτρων, το δίκτυο που θα κατασκευαστεί υπολογίζεται να ανέλθει στα 25 περίπου χιλιόμετρα, και θα εξυπηρετείται ένας πληθυσμός της τάξης των 4.500.

Η αξία της Σύμβασης των Συμβουλευτικών Υπηρεσιών ανέρχεται στις 295 χιλιάδες Ευρώ, ενώ η αξία του Έργου εκτιμάται ότι θα κυμαίνεται γύρω στα επτά εκατομμύρια Ευρώ. Το Έργο χρηματοδοτείται κατά 80% από κυβερνητικούς πόρους και κατά 20% από πόρους του ΣΑΛΑ. Το ΣΑΛΑ χρηματοδοτεί την αναλογία του στο Έργο από ίδιους πόρους, χωρίς να προσφύγει σε δανεισμό.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Πρόεδρος του ΣΑΛΑ, Δήμαρχος Λεμεσού κύριος Νίκος Νικολαΐδης και ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Παλώδιας κύριος Χαράλαμπος Ζορπάς, ενώ έγινε σύντομη παρουσίαση του Έργου από το Γενικό Διευθυντή του ΣΑΛΑ κύριο Γιάννη Τσουλόφτα. 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μέλη του ΣΑΛΑ, μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου Παλώδιας, κρατικοί λειτουργοί, και αξιωματούχοι της πόλης και επαρχίας μας.

Σχετικό φιλμάκι για το Έργο, το οποίο παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Συμβουλίου, www.sbla.com.cy.

(ΝΓ/IK)