Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

24-09-2021 15:48

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Χάρης Γεωργιάδης είχε συνάντηση με τον Αναπληρωτή Επικεφαλής της Πρεσβείας της Κίνας

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Χάρης Γεωργιάδης είχε σήμερα συνάντηση με τον Αναπληρωτή Επικεφαλής της Πρεσβείας της Κίνας στην Κύπρο κ. Sheng Wang.

Ο κ. Γεωργιάδης επαναβεβαίωσε τις εξαίρετες σχέσεις φιλίας μεταξύ Κύπρου και Κίνας και τόνισε τη σημασία της περαιτέρω ενδυνάμωσης της μεταξύ τους συνεργασίας σε σημαντικούς τομείς για τις δύο χώρες. Σημείωσε επίσης ότι η Κύπρος θα συνεχίσει να προωθεί ζητήματα που αφορούν την Κίνα στις σχέσεις της με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο κ. Wang αναφέρθηκε σε σχετικές πρωτοβουλίες που δρομολογούνται για τον εορτασμό της 50ης επετείου εγκαθίδρυσης διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Κίνας και σημείωσε τον σημαίνοντα ρόλο των ανταλλαγών και επαφών των κοινοβουλίων των δύο χωρών σε όλα τα επίπεδα. 

Οι κ.κ. Γεωργιάδης και Wang αντάλλαξαν επίσης απόψεις όσον αφορά στην πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού και υπογράμμισαν τη σημασία της διεθνούς συνεργασίας και της επιστήμης για την αντιμετώπισή της, εκατέρωθεν δε υπογραμμίσθηκε η σταθερή στήριξη στην αρχή  «Μία Κίνα – Μία Κύπρος».

(ΝΓ/ΣΧ)