Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

09-02-2018 09:51

Ημερομηνία εξέτασης αιτήσεων για Συντάξεις / Επιδόματα / Βοηθήματα (Περίοδος 2/2/2018-9/2/2018)

Οι Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων, σε μια προσπάθεια περαιτέρω εξυπηρέτησης των πολιτών, εκδίδουν σε εβδομαδιαία βάση ανακοίνωση ως προς την ημερομηνία εξέτασης των αιτήσεων που παραλήφθηκαν και αφορούν σε Συντάξεις / Επιδόματα / Βοηθήματα.

 ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ:

  • Εξετάζονται οι αιτήσεις όσων μισθωτών τερματίστηκε η απασχόληση τους και η περίοδος ανεργίας τους άρχισε στις 29/11/2017.
  • Εξετάζονται οι περιπτώσεις όσων ήδη λαμβάνουν επίδομα ανεργίας, το οποίο αφορά sτην περίοδο ανεργίας Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2018.  

 ΠΛΗΡΩΜΗ ΛΟΓΩ ΠΛΕΟΝΑΣΜΟΥ: Εξετάζονται οι αιτήσεις που είχαν υποβληθεί Μάρτιο-Απρίλιο 2017. Σημειώνεται ότι υπάρχει αριθμός αιτήσεων που έχουν υποβληθεί πριν την πιο πάνω ημερομηνία, για τις οποίες όμως δεν μπορεί να ολοκληρωθεί η εξέταση, διότι οι εργοδότες δεν έχουν αποστείλει ακόμη τα στοιχεία που τους έχουν ζητηθεί.

 ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ: Εξετάζονται οι παραληφθείσες αιτήσεις μέχρι 30/10/2017.

 ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ: Εξετάζονται οι παραληφθείσες αιτήσεις Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου 2017, νοουμένου ότι έχουν σταλεί σε Ιατρικό Συμβούλιο.

 ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ: Εξετάζονται οι παραληφθείσες αιτήσεις Ιουνίου 2017, νοουμένου ότι έχουν σταλεί σε Ιατρικό Συμβούλιο.

 ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΒΛΑΒΗΣ: Εξετάζονται οι παραληφθείσες αιτήσεις Αυγούστου 2017.

 ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ: Εξετάζονται οι ιεραρχικές προσφυγές Σεπτεμβρίου 2017.

 ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΜΕΝΗ ΣΥΝΤΑΞΗ: Εξετάζονται οι παραληφθείσες αιτήσεις, των οποίων οι αιτητές αποκτούν δικαίωμα Αύγουστο-Σεπτέμβρη  του 2017.

 ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ: Εξετάζονται οι παραληφθείσες αιτήσεις, των οποίων οι αιτητές αποκτούν δικαίωμα Νοέμβριο του 2017.

 ΣΥΝΤΑΞΗ ΧΗΡΕΙΑΣ:

  • Για τις περιπτώσεις όπου ο/η αποβιώσας/σα σύζυγος δεν λάμβανε σύνταξη γήρατος, εξετάζονται οι παραληφθείσες αιτήσεις Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου 2017. 
  • Για τις περιπτώσεις όπου ο/η αποβιώσας/σα σύζυγος λάμβανε σύνταξη γήρατος, εξετάζονται οι παραληφθείσες αιτήσεις Οκτωβρίου 2017.

 ΒΟΗΘΗΜΑ ΚΗΔΕΙΑΣ:

  • Για τις περιπτώσεις όπου ο/η αποβιώσας/σα λάμβανε σύνταξη χηρείας, εξετάζονται οι παραληφθείσες αιτήσεις Οκτωβρίου 2017.
  • Για τις περιπτώσεις όπου ο/η αποβιώσας/σα λάμβανε θεσμοθετημένη σύνταξη, δεν είχε σύζυγο και το αίτημα για βοήθημα κηδείας προέρχεται από άλλο πρόσωπο που ανέλαβε τα έξοδα της κηδείας, εξετάζονται οι παραληφθείσες αιτήσεις Οκτωβρίου 2017.
  • Για τις περιπτώσεις όπου ο/η αποβιώσας/σα λάμβανε κοινωνική σύνταξη, εξετάζονται οι παραληφθείσες αιτήσεις Δεκεμβρίου 2017.
  • Για άλλες περιπτώσεις (πχ. ο/η αποβιώσας/σα ήταν/δεν ήταν συνταξιούχος και είχε σύζυγο, ο/η αποβιώσας/σα δεν ήταν συνταξιούχος και δεν είχε σύζυγο, ο/η αποβιώσας/σα ήταν νεαρό άτομο, άγαμος/η, και η αίτηση προέρχεται από τον γονέα ή από τα αδέλφια του/της, ο/η αποβιώσας/σα ήταν αγνοούμενος/η) εξετάζονται οι παραληφθείσες αιτήσεις Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου 2017.

 ΕΠΙΔΟΜΑ ΟΡΦΑΝΙΑΣ: Εξετάζονται οι παραληφθείσες αιτήσεις Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου 2017.

 ΒΟΗΘΗΜΑ ΤΟΚΕΤΟΥ: Εξετάζονται οι παραληφθείσες αιτήσεις μέχρι 08/12/2017.

 ΕΠΙΔΟΜΑ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ:

  • Για πρώτη πληρωμή, εξετάζονται οι παραληφθείσες αιτήσεις μέχρι 03/12/2017.
  • Για συνεχόμενες πληρωμές, εξετάζονται αιτήσεις για τις οποίες έχουν προσκομιστεί τα αναγκαία στοιχεία (πχ. δήλωση τοκετού) που παραλήφθηκαν τον Δεκέμβριο του 2017.

 ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΑΤΡΟΤΗΤΑΣ: Εξετάζονται οι παραληφθείσες αιτήσεις Δεκεμβρίου 2017.

 Αιτήσεις θεσμοθετημένης σύνταξης, χηρείας και ανικανότητας, οι οποίες πληρώνονται με βάση τις διμερείς συμβάσεις και τον Κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης 883/04:

  • Θεσμοθετημένη Σύνταξη: Εξετάζονται οι αιτήσεις, για τις οποίες έχουν παραληφθεί απαντήσεις αναφορικά με στοιχεία, πιστοποιητικά και ασφαλιστικούς λογαριασμούς από άλλους φορείς, για αιτητές με ημερομηνία γεννήσεως το 1953.
  • Σύνταξη Ανικανότητας: Εξετάζονται οι παραληφθείσες αιτήσεις Φεβρουαρίου 2018.
  • Σύνταξη Χηρείας: Εξετάζονται οι παραληφθείσες αιτήσεις μέχρι και τον Αύγουστο-Σεπτέμβριο 2016, για τις οποίες έχουν παραληφθεί απαντήσεις αναφορικά με στοιχεία, πιστοποιητικά και ασφαλιστικούς λογαριασμούς από άλλους φορείς.
  • Επίδομα Ορφανίας: Εξετάζονται οι παραληφθείσες αιτήσεις μέχρι και τον Ιούνιο του 2016, για τις οποίες έχουν παραληφθεί απαντήσεις αναφορικά με στοιχεία, πιστοποιητικά και ασφαλιστικούς λογαριασμούς από άλλους φορείς.

 Ποινικές Υποθέσεις: Τον Νοέμβριο του 2017 (τελευταία στοιχεία), εκκρεμούσαν 5293 ποινικές υποθέσεις, εκ των οποίων οι 1766 αφορούν εργοδότες και οι 3587 αφορούν αυτοτελώς εργαζόμενους.

____________

ΕΑ/ΣΧ