Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

06-10-2021 09:03

Αναφορά στο Κυπριακό κατά την τακτική ενημέρωση των διεθνών μέσων μαζικής ενημέρωσης του ΟΗΕ

Τη δήλωση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας την οποία ανέγνωσε ο ανταποκριτής του OMEGA κ. Μιχάλης Ιγνατίου, κατά τη χθεσινή τακτική (5.10.21) ενημέρωση των διεθνών μέσων μαζικής ενημέρωσης του ΟΗΕ, κλήθηκε να σχολιάσει ο Εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα κ. Stéphane Dujarric.

«Η μη έκδοση δήλωσης από τον ΟΗΕ αμέσως μετά την άτυπη συνάντηση στη Νέα Υόρκη ως αποτέλεσμα της αποχώρησης του Τουρκοκύπριου ηγέτη, είναι ανησυχητική. Η απόφαση δεν ήταν συμβιβασμός αλλά υποχρέωση του Γενικού Γραμματέα να ενεργήσει σύμφωνα με τους όρους εντολής του. Έχετε κάποιο σχόλιο;»

Ο Εκπρόσωπος τόνισε ότι τα Ηνωμένα Έθνη συνεχίζουν να συνεργάζονται με τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο για να προωθήσουν το Κυπριακό προς μια θετική κατεύθυνση.  Πρόσθεσε ότι είναι ένα μακροχρόνιο ζήτημα, στο οποίο έχει εμπλακεί ο ΟΗΕ και θα συνεχίσει να εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση με καλή πίστη.

Σε άλλη ερώτηση του γιατί ο Γενικός Γραμματέας άλλαξε την απόφαση του να στείλει ειδικό απεσταλμένο στην Κύπρο, ο κ. Dujarric σημείωσε ότι δεν γνωρίζει την αλλαγή στην απόφαση καθώς ο ΟΗΕ δεν ανακοίνωσε εξ’ αρχής ποτέ την απόφαση.

Για το αυτούσιο κείμενο των ερωταπαντήσεων στην αγγλική πατήστε εδώ.

(ΜΓ/ΕΧΡ)