Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

14-06-2018 10:09

Η ομογένεια της Νέας Υόρκης καλωσορίζει τον νέο Γενικό Πρόξενο της Κύπρου στη Νέα Υόρκη

Η ομογένεια της Νέας Υόρκης καλωσόρισε την Τρίτη το βράδυ, 12 Ιουνίου, το νέο Γενικό Πρόξενο της Κύπρου στη Νέα Υόρκη, κ. Αλέξη Φαίδωνος, με δείπνο που διοργάνωσαν προς τιμή του η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής και η  Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ).

Τον κ. Φαίδωνος καλωσόρισε o Πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ κ. Φίλιπ Κρίστοφερ, ο οποίος και παρουσίασε τους προέδρους κα τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των Κυπριακών σωματείων και οργανισμών.

«Είμαστε 50.000 Κύπριοι στις ΗΠΑ, και παρόλα αυτά πρωτοστατούμε, όχι μόνο για το Κυπριακό πρόβλημα, αλλά για όλα τα εθνικά θέματα του Ελληνισμού» είπε ο κ. Κρίστοφερ και διαβεβαίωσε τον νέο Γενικό Πρόξενο ότι σύσσωμοι όλοι οι οργανισμοί της παροικίας θα είναι στο πλευρό του μαζί με την εμπλοκή και της νεολαίας.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας, κ. Κυριάκος Παπαστυλιανού, εξέφρασε τη βεβαιότητα του ότι θα συνεχιστεί η πολύ στενή συνεργασία που είχε η παροικία με τον προκάτοχο του, Πρέσβη Βασίλειο Φιλίππου. Ευχαρίστησε παράλληλα τον κ. Φαίδωνος για τις επαφές που ήδη έχει ξεκινήσει στην παροικία, κυρίως για την παρουσία του στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Αμερικής, καθώς και την παρουσία του σε αρκετές εκδηλώσεις της ομογένειας.

Λαμβάνοντας το λόγο ο  Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, δρ Κωνσταντίνος Κούτρας, τόνισε ότι η Κυπριακή παροικία είναι πολύ τυχερή που έχει κοντά της τον κ. Φαίδωνος. Πρόσθεσε επίσης ότι όλοι μαζί θα πρέπει να εργαστούν για την υπεράσπιση των εθνικών ζητημάτων, Ελλάδας και Κύπρου, τα οποία είναι πολύ σοβαρά και σε κρίσιμη συγκυρία.

Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου, Πρέσβης Κορνήλιος Κορνηλίου, εξέφρασε τη συγκίνηση του για τη ζεστή υποδοχή που δέχθηκε και πόσο θερμά τον αγκάλιασε η Κυπριακή παροικία πριν από 15 μήνες όταν ανέλαβε τα καθήκοντα του στη Νέα Υόρκη, σημειώνοντας τη βεβαιότητα του ότι αυτό θα κάνει και για τον κ. Φαίδωνος. «Θα ήθελα να καλωσορίσω θερμά τον κ. Φαίδωνος και τη γυναίκα του. Είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος χαμηλών τόνων, πολύ δυναμικός και είμαι βέβαιος ότι θα σταθεί δίπλα σας και θα σταθείτε και εσείς δίπλα του. Από την πρώτη στιγμή έδειξε τις διαθέσεις του ότι θα γίνει ενεργό μέλος αυτής της ομογένειας και είμαι σίγουρος ότι θα αφήσει το αποτύπωμα του» είπε ο κ. Κορνηλίου.

Ο νέος Γενικός Πρόξενος ευχαρίστησε την παροικία για τη διοργάνωση της εκδήλωσης και διαβεβαίωσε την ομογένεια ότι στα επόμενα τέσσερα χρόνια η παρουσία του στις εκδηλώσεις της θα είναι ευχαρίστηση και χαρά του.

Εξήρε παράλληλα το έργο και τις προσπάθειες της ομογένειας για την προώθηση του Κυπριακού προβλήματος και των άλλων εθνικών θεμάτων. «Θα ήθελα να εκφράσω το θαυμασμό μου και τον έπαινο μου για τις ηρωικές προσπάθειες που κάνει η ομογένεια τόσο προς τα έξω με τη διαφώτιση, αλλά επίσης και εσωτερικά με τη διατήρηση της Ελληνικής ταυτότητας της νέας γενιάς, μέσω των αθλητικών, πολιτιστικών, εκπαιδευτικών και άλλων δραστηριοτήτων» είπε.

«Θεωρώ ότι είμαστε όλοι μια οικογένεια και αγωνιζόμαστε για τον ίδιο σκοπό που είναι η Κύπρος και η Ελλάδα και να ξέρετε ότι θα είμαι πάνω από όλα φίλος σας και πάντα μαζί σας» είπε καταληκτικά ο κ. Φαίδωνος.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος του Κυπρο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Νίκος Νικολάου, ο Αναπληρωτής Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στα Ηνωμένα Έθνη κ. Μενέλαος Μενελάου, η Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη κα Λάνα Ζωχιού και ο Εμπορικός  Σύμβουλος της Κύπρου στη Νέα Υόρκη κ. Άριστος Κωνσταντίνου.

(ΑΧ/ΣΧ)