Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

14-10-2021 14:34

Συνάντηση της Αρχής Λιμένων Κύπρου με αντιπροσωπία της Κίτιον Ocean Holdings Ltd για το Λιμάνι Λάρνακας

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 12/10/2021, συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Αρχής Λιμένων Κύπρου με αντιπροσωπεία της εταιρείας Κίτιον Ocean Holdings Ltd αποτελούμενη από τους κ. Πάνο Αλεξάνδρου, κ. Τζόζεφ Χατζηιωσήφ και κα Ευτυχία Χριστοδούλου, στα Κεντρικά Γραφεία της Αρχής Λιμένων. Στην συνάντηση συμμετείχε ο κ. Γιώργος Λουκά, Μέλος της Ομάδας Αξιοποίησης Λιμένων του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων.

Καλωσορίζοντας την αντιπροσωπεία της εταιρείας Kition Ocean Holdings, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αρχής Λιμένων Κύπρου Δρ Αντώνης Στ. Στυλιανού αναφέρθηκε στον αναβαθμισμένο ρόλο της Αρχής ως επόπτη και ρυθμιστή των λιμανιών, χαιρετίζοντας, ταυτόχρονα, την επένδυση ύψους 1,2 δις. ευρώ στην περιοχή του Λιμανιού και Μαρίνας Λάρνακας, η οποία έχει τεράστια σημασία και οφέλη τόσο για την τοπική κοινωνία της πόλης της Λάρνακας, αλλά και ευρύτερα για τον τόπο.

Από πλευράς του, ο κ. Πάνος Αλεξάνδρου, ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Kition Ocean Holdings Ltd, ευχαρίστησε την Αρχή Λιμένων και προχώρησε σε εκτενή παρουσίαση του συνόλου του έργου της «Kition», με ειδικές αναφορές στην ανάπτυξη του Λιμανιού Λάρνακας. Κατόπιν, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Αρχής Λιμένων Κύπρου είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με την αντιπροσωπεία της «Kition» επί θεμάτων που αφορούν στο έργο. Τονίζεται ότι πέραν του ρόλου του Διοικητικού Συμβουλίου της Αρχής Λιμένων Κύπρου, η Αρχή έχει συστήσει ειδική Επιτροπή Διαχείρισης Θεμάτων Εμπορικοποίησης/Ρύθμισης Λιμενικών Θεμάτων, στo πλαίσιο της οποίας εντάσσεται και η διαχείριση των θεμάτων που αφορούν στην εμπορικοποίηση του Λιμανιού Λάρνακας.

(ΕΚ/ΕΧΡ)