Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

14-06-2018 12:39

Χαιρετισμός του Επιτρόπου Εθελοντισμού και ΜΚΟ κ. Γιάννη Γιαννάκη στην αιμοδοσία της Τράπεζας Κύπρου και της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης “Reaction”

Η εθελοντική αιμοδοσία είναι από τις σημαντικότερες δράσεις προσφοράς προς τον συνάνθρωπο μας. Οι εθελοντές αιμοδότες με την προσφορά τους, σώζουν χιλιάδες ζωές. Στον τόπο μας έχει καλλιεργηθεί με μεγάλη επιτυχία η κουλτούρα του εθελοντή αιμοδότη. Μια προσφορά η οποία είναι ανεκτίμητη. Το αίμα δεν παρασκευάζεται και αγοράζεται. Το αίμα δίνεται με αγάπη. Η προκατάληψη και ο φόβος έχουν καταπολεμηθεί και ως κοινωνία έχουμε καταφέρει να είμαστε αυτάρκης στις ποσότητες αίματος που χρειαζόμαστε ως Κύπρος. Η Κύπρος κατατάσσεται, σε αναλογία πληθυσμού, ως μία από τις χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά μη αμειβόμενων εθελοντών αιμοδοτών.

Οι εθελοντές αιμοδότες ξεχωρίζουν για τις αξίες και το έντονο ενδιαφέρον τους για τους άλλους και φροντίζουν για το σύνολο, στο οποίο ανήκουν. Και χρειαζόμαστε πολίτες οι οποίοι είναι  υπεύθυνοι, ενημερωμένοι, ξέρουν τα δικαιώματα τους και συμμετέχουν ενεργά στην κοινωνία. 

Είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους η προσφορά του εθελοντισμού έχει αναγνωριστεί όχι μόνο από την κοινωνία, αλλά και από την Πολιτεία. Η συμμετοχή του πολίτη στα κοινά και ειδικότερα των νέων αναδεικνύεται ως σημαντικό εργαλείο πρόληψης ενάντια στις εξαρτήσεις, όπως τα ναρκωτικά, το αλκοόλ, αλλά και την αντιμετώπιση της παραβατικότητας, συμβάλλει στην προσωπική ανάπτυξη των νέων, δίνοντας τους την δυνατότητα να αποκτήσουν νέες δεξιότητες και γνώσεις, εκτός του πλαισίου της επίσημης εκπαίδευσης και ενδυναμώνει τη συμμετοχική Δημοκρατία.

Στηρίζουμε δράσεις εθελοντικής αιμοδοσίας όπως η σημερινή την οποία διοργανώνει η Μη Κυβερνητική Οργάνωση “Reaction” και η Τράπεζα Κύπρου, τους οποίους συγχαίρω για αυτή την πρωτοβουλία, αλλά κυρίως θα ήθελα και εκ μέρους της Πολιτείας, να ευχαριστήσω όλους του εθελοντές αιμοδότες για την προσφορά ζωής.

(ΜΓ/ΣΧ)