Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

15-10-2021 14:33

Συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της εκστρατείας “Let’s Do It! Cyprus 2021”

Η οργανωτική ομάδα της εκστρατείας Let's Do It! Cyprus 2021, το Γραφείο Επιτρόπου Περιβάλλοντος και το Τμήμα Δασών σας προσκαλούν σε συνέντευξη Τύπου που θα διεξαχθεί στο Αμφιθέατρο του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών στις 18 Οκτωβρίου 2021, η ώρα 10:00 π.μ.

Υπενθυμίζεται ότι η κορύφωση της εκστρατείας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 31 Οκτωβρίου 2021, στις 10:30 π.μ. στο Εθνικό Δασικό Πάρκο Αθαλάσσας (πλευρά Καραϊσκάκιου Ιδρύματος) στη Λευκωσία.

Η δράση Let’s Do It! Cyprus αποτελεί μέρος της παγκόσμιας εκστρατείας Let’s Do It! World, που στόχο έχει να απαλλάξει τις φυσικές περιοχές του κόσμου από τα σκουπίδια και να ευαισθητοποίησει το κοινό σε θέματα που αφορούν την προστασία, διατήρηση και αειφόρο διαχείριση του χερσαίου και θαλάσσιου περιβάλλοντος. Η εν λόγω εκστρατεία είναι η μεγαλύτερη κίνηση πολιτών που έχει οργανωθεί στον κόσμο αφού ξεκίνησε το 2008 στην Εσθονία και σήμερα συμμετέχουν πέραν των 120 χωρών.

Η εκστρατεία πραγματοποιείται στην Κύπρο από το 2012, μετρώντας συνολικά περισσότερες από 150 χιλιάδες συμμετοχές, και έχει απαλλάξει την Κύπρο από τόνους σκουπιδιών. Η δράση αποτελεί τη μεγαλύτερη εθελοντική κίνηση που πραγματοποιείται στο νησί μας. Το 2019 συμμετείχαν σχεδόν 50,000 εθελοντές  κατατάσσοντας την Κύπρο στην τρίτη θέση μεταξύ 120 χωρών, που κατάφεραν την εθελοντική συμμετοχή του 5% του πληθυσμού της χώρας.

Πρώτιστος στόχος της εκστρατείας είναι η συμμετοχή και η ενημέρωση όσο μεγαλύτερου ποσοστού του πληθυσμού είναι εφικτό, έτσι ώστε το μήνυμα να φτάσει σε ολόκληρη την Κύπρο και να ακουστεί ηχηρό σε όλο τον κόσμο. Γι’ αυτό τον λόγο η ενεργοποίηση και ενημέρωση του κάθε πολίτη αποτελούν σημαντικές στρατηγικές επιτυχίες, για μια Κύπρο καθαρή και όμορφη.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι όπως δηλώσουν την παρουσία τους μέσω email στο info@letsdoitcyprus.com.

Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας για την πρόληψη της διασποράς του COVID-19 και οι παρευρισκόμενοι θα πρέπει να προσκομίσουν SafePass.

(ΜΓ/ΣΧ)