Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

15-10-2021 19:23

H Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων δέχθηκε τους αθλητές, προπονητές και μέλη της Παραολυμπιακής ομάδας της Κύπρου

H Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Αννίτα Δημητρίου, με βαθιά συγκίνηση και θαυμασμό, υποδέχθηκε σήμερα στη Βουλή των Αντιπροσώπων τους αθλητές, προπονητές και μέλη της Παραολυμπιακής μας ομάδας, συγχαίροντας τους για τη σκληρή προσπάθεια που καταβάλλουν ακούραστα τιμώντας τη χώρα μας σε διεθνές επίπεδο.

Ως ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης και εκτίμησης, η κα Δημητρίου τίμησε τους Παραολυμπιονίκες μας Καρολίνα Πελενδρίτου, Μαρία Μάρκου και Αντώνη Αρέστη με το έμβλημα της Βουλής των Αντιπροσώπων, υπογραμμίζοντας την πολύτιμη προσφορά τους στον αθλητισμό μέσα από τα επιτεύγματα και τον επίπονο αγώνα τους, υπηρετώντας το αθλητικό ιδεώδες.

«Μας κάνατε περήφανους. Ο καθένας και η καθεμιά από εσάς, ξεχωριστά. Γι’ αυτό και είναι με ιδιαίτερη τιμή και χαρά που σας έχουμε σήμερα εδώ μαζί μας, όλους εσάς, τους άξιους εκπροσώπους της χώρας μας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο για να σας ευχαριστήσουμε που τιμήσατε την Κύπρο μας ανά το παγκόσμιο με τις διακρίσεις και με την αξιοπρεπή σας παρουσία».

Ασφαλώς και πίσω από την επιτυχία ενός αθλητή, μιας αθλήτριας, επεσήμανε η κα Δημητρίου βρίσκονται και πολλοί άλλοι, η οικογένειά του, οι προπονητές του, η Κυπριακή Εθνική Παραολυμπιακή Επιτροπή. «Θα ήταν παράλειψη λοιπόν να μην τους ευχαριστήσουμε όλους, αναγνωρίζοντας τη σημασία και του δικού τους υποστηρικτικού έργου».  

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι αθλητές μας εξέθεσαν στην Πρόεδρο της Βουλής τα πολλαπλά προβλήματα και τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουν λόγω της έλλειψης ίσων ευκαιριών αλλά και των κατάλληλων συνθηκών προς επίτευξη των υψηλών τους στόχων. Η κα Δημητρίου τους διαβεβαίωσε ότι θα προβεί σε όλα τα αναγκαία διαβήματα στην προσπάθεια να εξασφαλιστούν οι κατάλληλες  συνθήκες σε τεχνικό, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο προκειμένου να μπορέσουν να αναδείξουν απερίσπαστα τις ικανότητες και το ταλέντο τους. «Οφείλουμε ως πολιτεία, να κτίσουμε τις κατάλληλες βάσεις για την προώθηση και τη σωστή οργάνωση του αθλητισμού στον τόπο μας, χωρίς δυσμενείς διακρίσεις και να καλλιεργήσουμε την παιδεία για ένα σωστό μέλλον στον αθλητισμό», πρόσθεσε. «Το δικό σας παράδειγμα», κατέληξε, «αποδεικνύει πως μπορούμε να πετύχουμε πολλά, φτάνει να επενδύσουμε σωστά». 

(ΕΚ)