Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

18-10-2021 13:58

Πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου για την εκστρατεία «Let’s Do It! Cyprus 2021» #ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ

Με κύριο μήνυμα «την απαλλαγή της φύσης της Κύπρου από τα σκουπίδια και την ευαισθητοποίηση του κοινού για την προστασία, διατήρηση και αειφόρο διαχείριση του χερσαίου και θαλάσσιου περιβάλλοντος», πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021, συνέντευξη Τύπου στο Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, κατά την οποία έγινε η επίσημη έναρξη της εκστρατείας καθαρισμού «Let’s Do It! Cyprus 2021» η οποία θα λάβει χώρα κατά την εβδομάδα 25-31 Οκτωβρίου 2021, με κορύφωση της εκστρατείας την Κυριακή, 31 Οκτωβρίου 2021.

Τη συνέντευξη Τύπου χαιρέτισαν η Επίτροπος Περιβάλλοντος κα Κλέλια Βασιλείου, ο Υποδιευθυντής του Τμήματος Δασών κ. Σάββας Ιεζεκιήλ, η Yπεύθυνη της Εκστρατείας Let’s Do It! Cyprus του Δικτύου Εθελοντών Together Cyprus κα Ιλέανα Νίκολσον και η Υπεύθυνη Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του LIDL κα Εβελίνα Συρίγγου ενώ στην εκδήλωση παρέστησαν, μεταξύ άλλων, και αντιπρόσωποι από τους συνδιοργανωτές και τους χορηγούς της εκστρατείας.   

Στον χαιρετισμό της η Επίτροπος Περιβάλλοντος δήλωσε πως «είναι πάντα με μεγάλη χαρά που οργανώνουμε τέτοιες εκστρατείες, χαρά γιατί αναγνωρίζουμε την αξία της εθελοντικής προσφοράς, του τρόπου με τον οποίο οι άνθρωποι επιμένουν, συμμετέχουν και αγαπούν πάρα πολύ αυτόν τον τόπο. Από εκεί και πέρα υπάρχει ένα πρόβλημα το οποίο εντοπίζουμε και αφορά στους τρόπους με τους οποίους ρυπαίνουμε το περιβάλλον. Τοποθέτηση του Γραφείου της Επιτρόπου Περιβάλλοντος είναι να λειτουργούμε διαδραστικά, να χρησιμοποιούμε σύγχρονα μέσα για να μπορούμε να εντοπίζουμε τα προβλήματα εκεί και όπου υπάρχουν, για να μπορούμε να παρεμβαίνουμε σωστά. Βιώνουμε μια περίοδο που αφορά στην κλιματική κρίση οπωσδήποτε. Γίνεται μια πολύ μεγάλη συζήτηση για την αποκατάσταση της βιοποικιλότητας των οικοσυστημάτων. Άρα και οι τρόποι με τους οποίους παρεμβαίνουμε και σε αυτήν την προσπάθειά μας για τους καθαρισμούς πρέπει να έχουν πολύ συγκεκριμένο τρόπο στους οποίους συνεργαζόμαστε και με το Τμήμα Δασών, τους οποίους ευχαριστώ θερμά για τη συμβολή τους στην προσπάθεια, αφού και με δικά τους μέσα και με τη δική τους παρουσία θα μας εξηγούν και θα μας κατευθύνουν για τις ενέργειες εκείνες οι οποίες απαιτούνται να γίνουν, κυρίως σε εκείνα τα σημεία που φαίνεται να είναι πολύ πιο έντονη η ρύπανση και θα χρειαστούν μηχανικά μέσα». Ενώ καταλήγοντας είπε «η καταγραφή που γίνεται, η χαρτογράφηση και η συμμετοχή για το Let’s Do It! που είναι στο χέρι μας θα αξιοποιηθεί και για τη δεύτερη φάση της εκστρατείας καθαριότητας που διοργανώνουμε με το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και το Γραφείο του Επιτρόπου του Πολίτη ούτως ώστε να έχουμε ένα κοινό σχέδιο δράσης για να μπορούμε να απαλλάξουμε τον τόπο μας από τα κακώς κείμενα της ρύπανσης για τα οποία όλοι γινόμαστε μάρτυρες, προβληματιζόμαστε και προσπαθούμε να δημιουργήσουμε κάθε τρόπο, κάθε μέσο και κάθε εργαλείο το οποίο έχουμε στην διάθεση μας για να δημιουργήσουμε αποτροπή και αποκατάσταση του φυσικού χώρου».

Από την πλευρά του, ο Υποδιευθυντής του Τμήματος Δασών κ. Σάββας Ιεζεκιήλ δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «το Τμήμα Δασών σε αυτή την προσπάθεια για πρώτη φορά ετοίμασε ένα διαδραστικό χάρτη με τις κόκκινες περιοχές, που αφορούν περιοχές που έχουμε σκουπίδια στην ύπαιθρο, θα συνεχίσουμε να βελτιώνουμε αυτόν τον χάρτη μέχρι οι περιοχές αυτές να εξαλειφθούν από σκουπίδια για να θεωρούμαστε ένα περιβάλλον υγιές και να το απολαμβάνουμε κάθε μέρα του χρόνου. Ως Τμήμα Δασών, θα συμμετέχουμε και φέτος σε αυτήν την εκστρατεία διαθέτοντας προσωπικό για καθοδήγηση των εθελοντών μας αλλά και οχήματα για μεταφορά ογκοδών σκουπιδιών που θα είναι δύσκολο να μεταφερθούν από τους εθελοντές μας».

Κατά τη συνέντευξη Τύπου έγινε προβολή του σποτ που έχει ετοιμαστεί από το Δίκτυο Εθελοντών Together Cyprus για σκοπούς της εκστρατείας και το κοινό μπορεί να το βρει στον σύνδεσμο https://www.facebook.com/ldicyprus/videos/291156482535722/

Η επίσημη εκδήλωση κορύφωσης της εκστρατείας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 31 Οκτωβρίου 2021 στις 10.30 π.μ. στο Εθνικό Δασικό Πάρκο Αθαλάσσας (πλευρά Καραϊσκάκειου Ιδρύματος) στη Λευκωσία.

Μπορείτε και εσείς να στηρίξετε την εκστρατεία:

•           συμπληρώνοντας την αίτηση συμμετοχής σας ηλεκτρονικά στο https://www.togethercyprus.org/lets-do-it-cyprus-2021-registration/  μέχρι 25/10/2021 ή

•           τηλεφωνικά στο 70005022 ή με email στο letsdoitcy@gmail.com για να δηλώσετε την τοποθεσία της αρεσκείας σας.

(ΑΧ/ΜΓ/ΣΧ)