Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

19-10-2021 19:07

Δηλώσεις της Υπουργού Εργασίας μετά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας

Η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Ζέτα Αιμιλιανίδου, μετά το πέρας της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας, στην οποία παρευρέθηκε, προέβη σε δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους.

Συγκεκριμένα, η κα Υπουργός δήλωσε ότι συζητήθηκε το νομοσχέδιο που κατέθεσε η Κυβέρνηση για επέκταση της άδειας μητρότητας κατά τέσσερις επιπλέον εβδομάδες στις περιπτώσεις απόκτησης δεύτερου παιδιού και κατά οκτώ επιπρόσθετες για απόκτηση τρίτου και επιπλέον παιδιού.

«Αυτή είναι», ανέφερε, «μια πολιτική της Κυβέρνησης, στην προσπάθεια συμφιλίωσης επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής, αλλά και αντιμετώπισης του προβλήματος του δημογραφικού, της υπογεννητικότητας».

Συζητήθηκαν, συμπλήρωσε, το θέμα της γονικής άδειας. «Ήδη,» ανέφερε, «επεξεργαζόμαστε το νομοσχέδιο για την γονική άδεια, όπου και οι δύο γονείς θα δικαιούνται επιπρόσθετη πληρωμένη άδεια για ενάμιση μήνα μέχρι την ηλικία των 8 ετών των παιδιών». Τόνισε, δε, ότι το νομοσχέδιο που αφορά στην αύξηση της άδειας μητρότητας θα περιλαμβάνει, από την ημερομηνία εφαρμογής του, και μητέρες, οι οποίες  ήδη  διανύουν την άδεια μητρότητας. Αν κάποια μητέρα, για παράδειγμα, βρίσκεται στο δεύτερο μήνα άδειας μητρότητας θα δικαιούται και την αύξηση επιδόματος μητρότητας, κατέληξε η κα Αιμιλιανίδου.

(ΜΠ/ΕΚ)