Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

15-06-2018 08:56

Η δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατά το τελευταίο 24ωρο

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 14ης Ιουνίου 2018 μέχρι και τις 06.00 της 15ης Ιουνίου2018 ανταποκρίθηκε σε 38 κλήσεις για βοήθεια, 21 πυρκαγιές, δεκατέσσερις ειδικές εξυπηρετήσεις και τρεις ψευδείς κλήσεις.

Η ώρα 17.31 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση, σκουπίδια, καλαμιώνα και σε μεγάλο σωρό από ελαστικά στο χωρίο Αχέλεια της επαρχίας Πάφου. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Πάφου και οι Αγροτικοί Πυροσβεστικοί Σταθμοί Στρουμπιού και Κελοκεδάρων με συνολικά πέντε πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 18.30. Η πυρκαγιά κατέκαυσε έκταση περίπου δύο δεκαρίων. Για το επεισόδιο ενημερώθηκε και η Υπηρεσία Περιβάλλοντος. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Η ώρα 16.49 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και ελαιόδεντρα στο χωριό Σωτήρα στην επαρχία Λεμεσού. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Μονοβόλικου και οι Αγροτικοί Πυροσβεστικοί Σταθμοί Κυβίδων και Πάχνας με σύνολο τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 17.20. Στο έργο της κατάσβεσης συνέβαλε και μία φορητή πυροσβεστική μονάδα του Ταμείου Θήρας. Η πυρκαγιά κατέκαυσε συνολική έκτασης περίπου δύο εκταρίων. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.

(ΜΓ/ΕΙ)