Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

27-10-2021 10:51

Έναρξη κυνηγετικής περιόδου επιδημητικού θηράματος και προστασία των δασών από τις πυρκαγιές

Το Τμήμα Δασών, του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, ένεκα της έναρξης της κυνηγετικής περιόδου επιδημητικού θηράματος την ερχόμενη Κυριακή, 31 Οκτωβρίου 2021, τονίζει ότι, λόγω των επικρατούντων καιρικών συνθηκών, ο κίνδυνος έκρηξης και εξάπλωσης δασικής πυρκαγιάς παραμένει εξαιρετικά μεγάλος.

Ως εκ τούτου, απευθύνει θερμότατη έκκληση προς τους κυνηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις εξορμήσεις τους, αποφεύγοντας πλήρως ενέργειες και δραστηριότητες που πιθανόν να προκαλέσουν πυρκαγιά, δηλαδή να αποφεύγουν το άναμμα φωτιάς καθώς και τη ρίψη αποτσίγαρων και αναμμένων σπίρτων.

Υπενθυμίζεται ότι το άναμμα φωτιάς χωρίς άδεια μέσα ή σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από τις παρυφές των κρατικών δασών συνιστά αδίκημα που, σύμφωνα με τον «Περί Δασών Νόμο του 2012», τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι 10 χρόνια ή με πρόστιμο μέχρι € 50.000 ή και τις δύο ποινές μαζί. Αδίκημα συνιστά, επίσης, και το άναμμα φωτιάς στις περιοχές της υπαίθρου που, σύμφωνα με τον «Περί Προλήψεως Πυρκαγιών στην Ύπαιθρο Νόμο του 1988», τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι 5 χρόνια ή με χρηματική ποινή μέχρι €20.000 ή και τις δύο ποινές μαζί. Το άναμμα φωτιάς επιτρέπεται μόνο στις ψησταριές των εκδρομικών χώρων του Τμήματος Δασών.

Τέλος, όποιος αντιληφθεί καπνό ή φωτιά προτρέπεται να τηλεφωνήσει αμέσως στο 1407 ή στο 112.


(ΜΒ/ΙΚ)