Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

27-10-2021 13:47

Συμμετοχή Αρχής Λιμένων Κύπρου σε Διεθνή Συνέδρια για Πράσινη και Γαλάζια Οικονομία

Η Αρχή Λιμένων Κύπρου συμμετείχε σε ένα ευρωπαϊκό και ένα παγκόσμιο συνέδριο σε θέματα που άπτονται της πράσινης και της γαλάζιας οικονομίας.

Το πρώτο συνέδριο με τίτλο «Sea of Experience» πραγματοποιήθηκε την 25η Οκτωβρίου 2021 στο πλαίσιο υλοποίησης του σχετικού ευρωπαϊκού προγράμματος που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας και στόχο έχει την δημιουργία ενός δικτύου αρμόδιων φορέων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου σε σχέση με ναυτιλιακά θέματα. Την Αρχή Λιμένων Κύπρου εκπροσώπησε ως ομιλητής ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Δρ. Αντώνης Στ. Στυλιανού, παρουσιάζοντας ομιλία με τίτλο «Αειφόρα Λιμάνια: Τα Λιμάνια του Μέλλοντος» στην οποία ανέπτυξε, μεταξύ άλλων, ζητήματα που αφορούν την προσαρμογή των λιμανιών και των λιμενικών δραστηριοτήτων στις κλιματικές αλλαγές, ζητήματα βιωσιμότητας και αειφορίας, την υποχρέωση διεθνούς συνεργασίας, και θέματα πράσινης οικονομίας όσον αφορά στη λειτουργία και δραστηριοποίηση των λιμανικών εργασιών.

Στο δεύτερο συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε στις 26 Οκτωβρίου 2021, και το οποίο ήταν υπό την αιγίδα του Φόρουμ Αρχιπελαγικών και Νησιωτικών Κρατών που δημιουργήθηκε ως πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για την Ανάπτυξη, ο Δρ. Αντώνης Στ. Στυλιανού, ως κεντρικός ομιλητής του Συνεδρίου, παρουσίασε ομιλία με τίτλο «Διακυβέρνηση και διαχείριση λιμενικών εργασιών για την ανάπτυξη των βασικών τομέων της γαλάζιας οικονομίας» στην οποία αναφέρθηκε σε παραδείγματα καλής πρακτικής διακυβέρνησης στον τομέα των λιμανιών και των λιμενικών δραστηριοτήτων, τους περιορισμούς αλλά και τις προοπτικές που αναφύονται μέσα από την εφαρμογή νέων μεθόδων διακυβέρνησης, που συμπεριλαμβάνουν τους τομείς της γαλάζιας οικονομίας.


(ΜΒ/ΕΧΡ)