Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

27-10-2021 18:21

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Αννίτα Δημητρίου δέχθηκε τον Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου Συνεργασίας Χωρών του Κόλπου

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Αννίτα Δημητρίου δέχθηκε σήμερα τον Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου Συνεργασίας Χωρών του Κόλπου (ΣΣΧΚ), Δρ. Nayef Falah M. Al-Hajraf.

Αναφερόμενη στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, η κα Δημητρίου χαιρέτισε το σημαντικό έργο του ΣΣΧΚ σε θέματα περιφερειακής συνεργασίας. H Πρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι, λόγω της ύπαρξης του κυπριακού προβλήματος, η Κύπρος αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην οικοδόμηση ισχυρών σχέσεων συνεργασίας, στη βάση του σεβασμού των αρχών του διεθνούς δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με στόχο τη διασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας, τόσο για την Κύπρο όσο και για ολόκληρη την περιοχή. Εξάλλου υπογραμμίστηκε εκατέρωθεν ότι ο διάλογος και οι διαπραγματεύσεις αποτελούν τη μόνη οδό προς επίλυση των διενέξεων.

Κατά τη συνάντηση σημειώθηκε η σημασία της περαιτέρω ενίσχυσης των σχέσεων της Κύπρου με το ΣΣΧΚ, στη βάση των υπαρχουσών συγκλίσεων μεταξύ των δύο πλευρών σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος και εκφράστηκε η κοινή βούληση για περαιτέρω ώθηση και διεύρυνση των συνεργειών μεταξύ Κύπρου και ΣΣΧΚ. Επισημάνθηκε επίσης η ανάγκη  ανάληψης κοινής δράσης προς αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, με αναφορά της κας Δημητρίου στις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού. Ο Δρ Al-Hajraf εξέφρασε την ετοιμότητα του Οργανισμού να συνδράμει την Κύπρο σε πρωτοβουλίες και δράσεις για προστασία του περιβάλλοντος.

Ο Δρ Al-Hajraf εξέφρασε τέλος ικανοποίηση για το ότι η Κύπρος κατανοεί τη σημασία και συμβάλλει στην ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΣΣΧΚ, ειδικότερα προς αναχαίτιση των ιδιαίτερων προκλήσεων που αντιμετωπίζει η περιοχή.

(ΝΓ)