Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

27-10-2021 19:25

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Αννίτα Δημητρίου δέχθηκε τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, αρμόδιο για Ευρωπαϊκά Θέματα, κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Αννίτα Δημητρίου δέχθηκε σήμερα τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, αρμόδιο για Ευρωπαϊκά Θέματα, κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο οποίος πραγματοποιεί  επίσκεψη στην Κύπρο για να εκπροσωπήσει την Ελληνική Κυβέρνηση στους εορτασμούς της επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Τον κ. Βαρβιτσιώτη συνόδευαν ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο κ. Ιωάννης Παπαμελετίου και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Κατά τη συνάντηση, επαναβεβαιώθηκαν οι άριστες σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου. Η Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε ειλικρινή ευγνωμοσύνη για την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη της Ελλάδας στον αγώνα του Κυπριακού λαού για επανένωση της χώρας και υπογράμμισε την προσήλωση της Ελληνοκυπριακής πλευράς στην επίτευξη λύσης στο κυπριακό πρόβλημα, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ και τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες.

Αναφερόμενη στα αποτελέσματα της πρόσφατης επίσημης επίσκεψής της στην Ελλάδα, η κα Δημητρίου σημείωσε τις προοπτικές για περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας και του συντονισμού μεταξύ της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Βουλής των Ελλήνων, τόσο στο διμερές επίπεδο όσο και στο πλαίσιο των τριμερών μηχανισμών συνεργασίας των Κοινοβουλίων Ελλάδας και Κύπρου με κοινοβούλια χωρών της περιοχής, αλλά και πέραν αυτής.

Κατά τη συνάντηση, υπογραμμίστηκε, εξάλλου, ο ουσιαστικός ρόλος που πρέπει να διαδραματίσουν τα εθνικά κοινοβούλια στη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης. Τονίστηκε επίσης η ανάγκη συλλογικής αντιμετώπισης στο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης σοβαρών προκλήσεων, όπως το μεταναστευτικό, στη βάση της αλληλεγγύης, ιδιαίτερα προς τις χώρες της πρώτης γραμμής, όπως η Ελλάδα και η Κύπρος. Έγινε, επίσης, ανταλλαγή απόψεων όσον αφορά την ανάγκη αξιοποίησης των ευκαιριών που αναδύονται μέσα από τις υπάρχουσες προκλήσεις, όπως η επιτάχυνση της χρήσης της ψηφιακής τεχνολογίας ως αποτέλεσμα της πανδημίας Covid-19, καθώς και όσον αφορά τον ρόλο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Τέλος, συζητήθηκε η πορεία της πανδημίας σε Ελλάδα και Κύπρο.

(ΝΓ)

Σχετικά Ανακοινωθέντα