Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

28-10-2021 10:32

Ανακοίνωση Πολιτικής Άμυνας για την Παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου

Η Πολιτική Άμυνα τιμά και φέτος το ηρωικό έπος του 1940, συμμετέχοντας δυναμικά στις παρελάσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Τιμούμε την αδάμαστη ελληνική ψυχή, που παρά την ανισότητα δυνάμεων και στρατηγικών σχεδιασμών, δεν δίστασε να αντιτάξει το ανάστημά της μπροστά στον δικτάτορα Μουσολίνι και να προτάξει το ιστορικό «ΟΧΙ» ενάντια στην τυραννία και τον ολοκληρωτισμό.

Οι ιστορικές παρακαταθήκες του ελληνικού έθνους από το «ή ταν ή επί τας» της αρχαίας Ελλάδας μέχρι το «Ελευθερία ή Θάνατος» του 1821, καθώς και ο τρόπος που διατυπώθηκαν οι ιταλικές αξιώσεις στο τελεσίγραφο που παρέδωσε ο Ιταλός πρεσβευτής στον Ιωάννη Μεταξά, δεν άφηναν περιθώρια για άλλη απάντηση στον τότε κυβερνήτη της χώρας. Μέσα στην περίτρομη Ευρώπη του ’40, οι χώρες της οποίας υποτάσσονταν, χωρίς αντίσταση, η μία μετά την άλλη, ακούστηκε ξαφνικά μια μικρή, αλλά γενναία και αποφασιστική φωνή. Η φωνή του περήφανου ελληνικού λαού που με υψηλό φρόνημα και ομοψυχία εναντιώθηκε στις δυνάμεις του Άξονα, προασπιζόμενη τα ιδανικά της ελευθερίας και της δημοκρατίας.

Αυτά τα ιδανικά καλούμαστε να υπηρετούμε και εμείς σήμερα, έχοντας ως φωτεινό ορόσημο και σημείο αναφοράς τους αγώνες των Ελλήνων του 1940, οι οποίοι με απερίγραπτο σθένος, τόλμη, αρετή και γενναιότητα ανέτρεψαν τα δεδομένα της εποχής. Γιατί όπως λέει και ο κορυφαίος ποιητής Κωστής Παλαμάς «Η μεγαλοσύνη των λαών δεν μετριέται με το στρέμμα. Με της καρδιάς το πύρωμα μετριέται και με το αίμα».

(ΕΚ)