Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

28-10-2021 13:03

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου μετά τη μαθητική παρέλαση στην Πάφο για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Γίνονται διαβουλεύσεις σε όλα τα επίπεδα, και σε επίπεδο Ηνωμένων Εθνών, και θα πρέπει να αναμένουμε τις επόμενες εβδομάδες να προχωρήσει ο Γενικός Γραμματέας με τον διορισμό απεσταλμένου, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Μάριος Πελεκάνος.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά τη μαθητική παρέλαση στην Πάφο, τον χαιρετισμό της οποίας δέχθηκε, ο κ. Πελεκάνος είπε ότι «θα ήθελα να συγχαρώ τις μαθήτριες και τους μαθητές που συμμετείχαν στη σημερινή παρέλαση, όπως και όσους συνέβαλαν στην άψογη διοργάνωση και εκτέλεση της.

Τιμούμε σήμερα όσους αντιστάθηκαν στον φασισμό και τον ναζισμό. Τιμούμε το ηρωικό ‘Όχι’ των Ελλήνων, ένα ‘όχι’ που έμελλε να αλλάξει την Ιστορία της ανθρωπότητας. Αντλούμε από αυτό τον αγώνα δύναμη, συνεχίζουμε με αποφασιστικότητα να επιδιώκουμε την ελευθερία της πατρίδας μας».

Σε ερώτηση αν υπάρχει κάτι νεότερο σε σχέση με τον διορισμό απεσταλμένου του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, ο κ. Πελεκάνος είπε ότι «θα πρέπει να αναμένουμε τις επόμενες εβδομάδες ότι θα προχωρήσει το θέμα. Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις και οι βολιδοσκοπήσεις και θα πρέπει να αναμένουμε ότι εντός των επόμενων εβδομάδων ο Γενικός Γραμματέας θα προχωρήσει με τον διορισμό απεσταλμένου».

Ερωτηθείς αν η Κυβέρνηση είναι ενήμερη για βολιδοσκοπήσεις των Βρετανών προς αυτή την κατεύθυνση, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «γίνονται βολιδοσκοπήσεις και διαβουλεύσεις σε όλα τα επίπεδα και σε επίπεδο Ηνωμένων Εθνών, και θα πρέπει να αναμένουμε τις επόμενες εβδομάδες να προχωρήσει ο Γενικός Γραμματέας με τον διορισμό ενός απεσταλμένου».

(ΡΜ/ΕΚ)