Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

10-11-2021 12:37

Άδεια αναπαύσεως για τους εργαζόμενους που εμβολιάζονται με ενισχυτική δόση εμβολίου κατά της COVID-19

Στο πλαίσιο των ενεργειών που γίνονται για την ενθάρρυνση του εμβολιασμού με ενισχυτική δόση ως μέτρο για ενίσχυση της ανοσίας σε ομάδες του πληθυσμού που παρατηρείται μείωσή της με την πάροδο του χρόνου, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε εισήγηση του Υπουργού Υγείας κ. Μιχάλη Χατζηπαντέλα για παραχώρηση άδειας αναπαύσεως στους εργαζόμενους πολίτες που εμβολιάζονται με ενισχυτική δόση, χωρίς η ημέρα να αποκόπτεται από τη συνολική ετήσια άδεια αναπαύσεως και τις απολαβές του εργαζόμενου.

Η άδεια αναπαύσεως παραχωρείται για ολόκληρη την ημέρα του εμβολιασμού και οι εργαζόμενοι οφείλουν να προσκομίζουν στον εργοδότη τους αντίγραφο της Κάρτας Εμβολιασμού για επιβεβαίωση. Η απόφαση αφορά εργαζόμενους του δημόσιου, ευρύτερου δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι δύνανται να απουσιάσουν από την εργασία τους τις ημέρες εμβολιασμού με 1η και 2η δόση, χωρίς και πάλι να αποκόπτονται οι ημέρες από την ετήσια άδεια αναπαύσεως και τις απολαβές τους. Παρόμοια ρύθμιση ισχύει και για τους γονείς που συνοδεύουν το ανήλικο παιδί τους για εμβολιασμό, νοουμένου ότι προσκομίζουν στον εργοδότη τους αντίγραφο της Κάρτας Εμβολιασμού του παιδιού για σκοπούς επιβεβαίωσης.

(MKY)