Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

25-11-2021 11:42

Πραγματοποιήθηκε η εσπερίδα της Βουλής των Αντιπροσώπων με θέμα «Διπλωματία και διεθνές περιβάλλον κατά την εποχή της Ελληνικής Επανάστασης: Η συμβολή του Ιωάννη Καποδίστρια»

Πραγματοποιήθηκε χθες, 24 Νοεμβρίου 2021, στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία, η εσπερίδα της Βουλής των Αντιπροσώπων με θέμα «Διπλωματία και διεθνές περιβάλλον κατά την εποχή της Ελληνικής Επανάστασης: Η συμβολή του Ιωάννη Καποδίστρια», που διοργανώθηκε σε συνεργασία με την Εταιρεία Μελέτης Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας - Ιωάννης Καποδίστριας (Ε.ΜΕ.Ν.Σ.Ι.), τιμώντας τη μεγάλη επέτειο των διακοσίων χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Στην εσπερίδα, η οποία ήταν ανοικτή για το κοινό, χαιρετισμούς απηύθυναν η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Αννίτα Δημητρίου και ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Εταιρείας Μελέτης Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας - Ιωάννης Καποδίστριας κ. Ανδρέας Κούκος. Ακολούθησε προβολή σύντομων αποσπασμάτων από δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ για τη ζωή και το έργο του Ιωάννη Καποδίστρια. Επίκεντρο της εσπερίδας υπήρξε το διεθνές περιβάλλον κατά την εποχή της Ελληνικής Επανάστασης και η συμβολή του Ιωάννη Καποδίστρια, που ανέλυσαν με πρωτότυπες εισηγήσεις τους, εγνωσμένου κύρους ακαδημαϊκοί, ιστορικοί και διπλωμάτες, φωτίζοντας ποικίλες πτυχές της διπλωματικής δράσης του Ιωάννη Καποδίστρια. Παρουσιάστηκε επίσης η κυπριακή συμβολή στην Ελληνική Επανάσταση, καθώς και η παρουσία της γυναίκας στην ευρωπαϊκή διπλωματία και στο κίνημα του Φιλελληνισμού.

Στην προσπάθεια να ανιχνευθεί πώς η φιλοσοφία του Καποδίστρια επηρέασε το ιστορικό, διπλωματικό και πολιτικό γίγνεσθαι τόσο της εποχής του όσο και του σήμερα και ταυτόχρονα κατέστη κληροδότημα αρχών και αξιών στη συλλογική συνείδηση του ελληνισμού, ακολούθησε συζήτηση με ερωτήσεις και από το κοινό.

Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων, νυν και πρώην βουλευτές και βουλεύτριες, εκπρόσωποι κοινοβουλευτικών κομμάτων, κρατικοί αξιωματούχοι, εκπαιδευτικοί, φοιτητές.


(ΜΒ/ΙΚ)