Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

25-11-2021 18:49

Παρέμβαση Βουλευτή κ. Νίκου Τορναρίτη σε συζήτηση για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών και το ρόλο των ανδρών στην καταπολέμηση της έμφυλης βίας, στις εργασίες της ΚΣΣΕ

Κατά τις απογευματινές εργασίες της Μόνιμης Επιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) που διεξάγονται στη Ρώμη, ο επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπείας στη Συνέλευση, Βουλευτής κ. Νίκος Τορναρίτης, συμμετείχε σε συζήτηση για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών και το ρόλο των ανδρών στην καταπολέμηση της έμφυλης βίας.

Σημειώνοντας ότι το Συμβούλιο της Ευρώπης βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της παγκόσμιας προσπάθειας για την πρόληψη και τον τερματισμό του απαράδεκτου αυτού φαινομένου που πλήττει καίρια την αξιοπρέπεια και τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα των γυναικών, ο κ. Τορναρίτης αναφέρθηκε στη σημασία επικύρωσης και εφαρμογής της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης. Η στήριξη και συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, περιλαμβανομένων των εθνικών κοινοβουλίων, σε παγκόσμιες εκστρατείες ευαισθητοποίησης, όπως η πρόσφατη «Orange the World: Τέλος στη Βία κατά των Γυναικών τώρα!» αποτελούν σημαντικά βήματα της κοινής δράσης για αντιμετώπιση του φαινομένου. Ωστόσο, επισήμανε ο Κύπριος Βουλευτής, οποιαδήποτε μακροπρόθεσμη στρατηγική πρέπει να βασίζεται στην αναγνώριση του κεντρικού ρόλου που έχουν να διαδραματίσουν άνδρες και αγόρια στην αλλαγή των στερεότυπων και της νοοτροπίας που τροφοδοτούν τη βία εναντίων των γυναικών. Η ενεργή συμμετοχή των ανδρών και των αγοριών όλων των ηλικιών και απ’ όλο το κοινωνικό φάσμα, είπε καταληκτικά, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την καλύτερη πρόληψη, ευαισθητοποίηση και αποτελεσματική δίωξη των θυτών και προστασία των θυμάτων.

(ΕΚ)