Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

30-11-2021 11:49

Επιμορφωτικά σεμινάρια ενδυνάμωσης της συμμετοχής των γυναικών στην πολιτική

Ο Εθνικός Μηχανισμός για τα Δικαιώματα της Γυναίκας ( ΕΜΔΓ) και το Γραφείο της Επιτρόπου Ισότητας των Φύλων, διοργανώνουν σειρά επιμορφωτικών σεμιναρίων για την ενίσχυση της γυναικείας πολιτικής συμμετοχής, μετά από τα απογοητευτικά αποτελέσματα των Βουλευτικών εκλογών και της συνεχόμενης υπό εκπροσώπησης των γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Σκοπός είναι η ενίσχυση και η ενδυνάμωση της γυναικείας πολιτικής συμμετοχής στα όργανα λήψης αποφάσεων, ώστε αυτά να αντανακλούν τη σύνθεση της κοινωνίας και ως εκ τούτου να είναι πιο αποτελεσματικά.

Οι Στόχοι των σεμιναρίων επικεντρώνονται μεταξύ άλλων στην Ενίσχυση/Βελτίωση των ικανοτήτων και δεξιοτήτων, στην Ανάδειξη καλών πρακτικών διαχείρισης της πολιτικής ζωής, στην Προετοιμασία/Ετοιμότητα για ανάληψη πολιτικών αξιωμάτων και στη Διαχείριση των προκλήσεων της πολιτικής καριέρας.

Οι βασικοί πυλώνες της εκπαίδευσης αφορούν το Φύλο και Πολιτική, τις Βασικές Κοινωνικές και Επικοινωνιακές Δεξιότητες καθώς και την Πολιτική Εμπλοκή και Ετοιμότητα, οι οποίοι καλύπτονται σε 12 εκπαιδευτικές συναντήσεις. Η εκπαίδευση παρέχεται από έμπειρους εκπαιδευτές και έμπειρες εκπαιδεύτριες που προέρχονται από τον ακαδημαϊκό χώρο και τον ευρύτερο τομέα των ανθρωπιστικών, κοινωνικών και πολιτικών επιστημών.

Κατά τη διάρκεια υλοποίησης των επιμορφωτικών σεμιναρίων θα παρέχεται υπηρεσία Φύλαξης και Ψυχαγωγίας παιδιών από έμπειρο προσωπικό για τις συμμετέχουσες και τους/τις εκπαιδευτές/τριες.

Τα επιμορφωτικά σεμινάρια απευθύνονται σε νέες Γυναίκες που ενδιαφέρονται να εμπλακούν στη πολιτική σφαίρα και που έχουν δραστηριοποίηση στο πολιτικό κομματικό, συνδικαλιστικό, εθελοντικό χώρο και στην κοινωνία των πολιτών.

Στον πρώτο κύκλο λειτουργίας των σεμιναρίων, συμμετέχουν 25 γυναίκες που δραστηριοποιούνται στον πολιτικό κομματικό χώρο και οι οποίες έχουν υποδειχθεί από όλα τα πολιτικά κόμματα.

Η έναρξη των επιμορφωτικών σεμιναρίων θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 04 Δεκεμβρίου 2021, στο Ξενοδοχείο Σεμέλη στη Λευκωσία, όπου το πρώτο μέρος θα υλοποιηθεί από τις 9.00 π.μ. - 10.30 π.μ. με το χαιρετισμό της Επίτροπου Ισότητας των Φύλων κας Ιωσηφίνας Αντωνίου, της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κας Στέφης Δράκου και την παρουσίαση του προγράμματος από την κα Άντρη Σάββα, λειτουργό του Γραφείου της Επιτρόπου Ισότητας των Φύλων. Στη συνέχεια στο δεύτερο μέρος θα υλοποιηθεί η πρώτη εκπαιδευτική ενότητα.

(ΝΓ/ΣΧ)