Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

20-06-2018 12:59

Αντικατάσταση έκδοσης τραπεζικών επιταγών με ηλεκτρονική πληρωμή επιστροφών Φ.Π.Α. μέσω τραπεζικού εμβάσματος

Το Τμήμα Φορολογίας ενημερώνει ότι πολύ σύντομα θα αρχίσει η εφαρμογή της ηλεκτρονικής πληρωμής επιστροφών Φ.Π.Α., μέσω τραπεζικού εμβάσματος, τερματίζοντας έτσι την έκδοση τραπεζικών επιταγών προς τα υποκείμενα στον φόρο πρόσωπα.  

Ως εκ τούτου, όλα τα υποκείμενα στον φόρο πρόσωπα τα οποία:

  • είτε έχουν ήδη υποβάλει αίτημα για επιστροφή Φ.Π.Α. και αυτό δεν έχει ακόμη εξεταστεί από το Τμήμα Φορολογίας, ή
  • είτε για οποιοδήποτε λόγο προτίθενται να υποβάλουν αίτημα επιστροφής Φ.Π.Α. στο μέλλον

καλούνται όπως συμπληρώσουν το έντυπο (Τ.Φ. 1900)2017 με τις λεπτομέρειες του τραπεζικού λογαριασμού τους εξουσιοδοτώντας σχετικά τον Έφορο Φορολογίας.

Η υποβολή του εντύπου και οιωνδήποτε επισυνημμένων μπορεί να γίνει στα κατά τόπους Επαρχιακά Γραφεία του Τμήματος Φορολογίας ή ταχυδρομικώς στη διεύθυνση: Τμήμα Φορολογίας, 1471 Λευκωσία

Τονίζεται ότι κατά τη συμπλήρωση του εντύπου θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στα πιο κάτω:

  • ο διεθνής αριθμός τραπεζικού λογαριασμού (ΙΒΑΝ) θα πρέπει να ανήκει στο όνομα του δικαιούχου της επιστροφής.
  • Εάν ο δικαιούχος είναι νομικό πρόσωπο, η εξουσιοδότηση να σφραγιστεί στο μέρος δίπλα από το όνομα του εξουσιοδοτούντος με τη σφραγίδα του νομικού προσώπου.

Σημειώνεται ότι όσοι έχουν ήδη υποβάλει το πιο πάνω έντυπο, ανταποκρινόμενοι σε προηγούμενη ανακοίνωση του Τμήματος Φορολογίας, δεν χρειάζεται να το υποβάλουν εκ νέου.

Το Τμήμα Φορολογίας διευκρινίζει ότι από την ημερομηνία εφαρμογής της ηλεκτρονικής πληρωμής επιστροφών Φ.Π.Α. δεν θα προβαίνει πλέον σε καμία πληρωμή εκτός εάν έχει υποβληθεί δεόντως συμπληρωμένο και υπογεγραμμένο το έντυπο (Τ.Φ. 1900)2017.

ΜΛ