Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

02-12-2021 20:40

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Πάπα Φραγκίσκο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης υποδέχθηκε σήμερα το απόγευμα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Πάπα Φραγκίσκο, ο οποίος πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη στην Κύπρο.

Μετά την επίσημη υποδοχή του Πάπα Φραγκίσκου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κατά την οποία αγήματα απέδιδαν τιμές, έγινε ανάκρουση των εθνικών ύμνων και στη συνέχεια ο Πάπας Φραγκίσκος κατέθεσε στεφάνι στον ανδριάντα του Εθνάρχη Μακαρίου Γ’.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος και ο Πάπας Φραγκίσκος είχαν κατ’ ιδίαν συνάντηση και αργότερα έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χάρισε στον Πάπα Φραγκίσκο μία ασημένια μερρέχα, ένα λευκαρίτικο σελιδοδείκτη για το Ευαγγέλιο, ένα λευκαρίτικο κάλυμμα δισκοπότηρου και ένα λευκαρίτικο για την κάλυψη της Αγίας Έδρας, καθώς και μια πρώτη έκδοση γραμματοσήμων για την επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στην Κύπρο.

Από την πλευρά του, ο Πάπας Φραγίσκος χάρισε στον Πρόεδρο ένα μεταλλικό πλακίδιο της επίσκεψης του, καθώς και τις Εγκυκλίους του.  

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρουσίασε τα μέλη της οικογένειας του στον Πάπα, τη σύζυγο του Άντρη Αναστασιάδη, τις θυγατέρες του και τους συζύγους τους και τα εγγόνια του, τους οποίους ο Πάπας Φραγκίσκος, χαιρετίζοντας, ανέφερε στον Πρόεδρο ότι έχει μια όμορφη οικογένεια.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πάπας Φραγκίσκος μίλησαν σε ειδική τελετή στην παρουσία των πολιτειακών και εκκλησιαστικών Αρχών του τόπου, καθώς και εκπροσώπων του Διπλωματικού Σώματος και της κοινωνίας των πολιτών.

(ΡΜ/ΕΚ)