Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

03-12-2021 14:38

Ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών αναφορικά με την επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στην Κύπρο

Η επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στην Κύπρο, αποτελεί ιστορική στιγμή για τον τόπο μας αλλά και ορόσημο στις σχέσεις Κυπριακής Δημοκρατίας και Αγίας Έδρας. Η επίσκεψη αυτή, συμπίπτει με μια περίοδο που η Κυπριακή Δημοκρατία, βρίσκεται αντιμέτωπη με σωρεία προκλήσεων τόσο σε εθνικό, όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Το Υπουργείο Εσωτερικών θέλει να εκφράσει τις θερμές του ευχαριστίες για τη σημαίνουσα πρωτοβουλία του Πάπα Φραγκίσκου και της Αγίας Έδρας, για μετεγκατάσταση 50 μεταναστών από την Κύπρο στο Βατικανό. Ανάμεσα σε αυτούς και τα δυο πρόσωπα που παρέμεναν μέχρι και σήμερα στη Νεκρή Ζώνη, για τα οποία η Κυπριακή Δημοκρατία ζητούσε επιτακτικά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τη μετεγκατάσταση τους σε άλλο κράτος μέλος, ώστε να αποφευχθούν πρόσθετα ανεπιθύμητα πολιτικά προβλήματα για τη χώρα μας.

Η συμβολική κίνηση αυτή του Βατικανό, έρχεται να αναγνωρίσει τις δυσκολίες που η Κύπρος αντιμετωπίζει με τη συνεχώς αυξανόμενη ροή μεταναστών που παράτυπα διέρχονται της Πράσινης Γραμμής προς τις ελεύθερες περιοχές, προερχόμενοι από την Τουρκία μέσω κατεχομένων, η οποία συστηματικά εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό έναντι της Κύπρου.

Είναι αυτή την ανάλογη, ουσιαστική αλληλεγγύη που διεκδικούμε και από τους Ευρωπαίους εταίρους μας. Ευελπιστούμε ότι η συμβολική κίνηση του Πάπα Φραγκίσκου και της Αγίας Έδρας στέλνει σαφές μήνυμα και συμβάλλει προς την κατεύθυνση αυτή.

(ΕΦυς)