Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

06-12-2021 13:11

Στολισμός του Χριστουγεννιάτικου δένδρου των Αγνοουμένων σε χώρες που διαμένουν Κύπριοι της Διασποράς

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ο στολισμός του Χριστουγεννιάτικου δένδρου των Αγνοουμένων μας, μία συνεργασία του Γραφείου Επιτρόπου Προεδρίας και της Νέας Γενιάς των Απόδημων μας (ΝΕΠΟΜΑΚ), το περασμένο Σαββατοκύριακο, σε διάφορες χώρες που διαμένουν Κύπριοι της Διασποράς. Σκοπός ήταν η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για το ανθρωπιστικό θέμα των αγνοουμένων μας.

Το Σάββατο 04.12.2021 πραγματοποιήθηκε ο στολισμός του δένδρου των Αγνοουμένων μας στο Λονδίνο και στο Τορόντο, ενώ την Κυριακή 05.12.2021, πραγματοποιήθηκε ο στολισμός του δένδρου στο Γιοχάνεσμπουργκ.

«Η πρωτοβουλία της νέας γενιάς των Απόδημων μας είναι συγκινητική, αξιέπαινη και τους τιμά ιδιαίτερα. Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για την ευαισθητοποίηση τους, για ένα τόσο ανθρωπιστικό θέμα. Ένα θέμα που βασανίζει και προκαλεί πόνο σε εκατοντάδες συνανθρώπους μας, που έπειτα από 47 χρόνια ψάχνουν ακόμη να βρουν απαντήσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Επίτροπος Προεδρίας κ. Φώτης Φωτίου.

Καλούμε, ανέφερε ο κ. Φωτίου, τη Διεθνή Κοινότητα, να αναλάβει πρωτοβουλίες και να ασκήσει πίεση προς τον υπαίτιο της τραγωδίας, που δεν είναι άλλος από την Τουρκία, να συνεργαστεί για την επίλυση ενός καθ’ όλα ανθρωπιστικού θέματος.

Την ερχόμενη Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί ο στολισμός του δένδρου στην Αθήνα, στην παρουσία του Επιτρόπου Προεδρίας κ. Φώτη Φωτίου καθώς και του Προέδρου της Παγκύπριας Οργάνωσης Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων και της Προέδρου της Πανελλήνιας Επιτροπής Γονέων και Συγγενών Αδήλωτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων Κυπριακής Τραγωδίας.

(ΝΓ/ΙΚ)

Σχετικά Ανακοινωθέντα