Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

07-12-2021 18:38

Ανακοίνωση της Βουλής των Αντιπροσώπων αναφορικά με διάλεξη που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διεθνούς 16ήμερης εκστρατείας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

«Πρέπει να μπούμε εμείς μπροστά. Ο καθένας και η καθεμία, ως εκπρόσωποι του λαού, να ηγηθούμε κάθε προσπάθειας για προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Κάθε προσπάθειας πρόληψης, καταπολέμησης και εξάλειψης της έμφυλης βίας, αναλαμβάνοντας την ευθύνη μας, προκειμένου να προστατεύσουμε και να θωρακίσουμε τους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη». Αυτό επεσήμανε το πρωί σήμερα Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου 2021, η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Αννίτα Δημητρίου, μιλώντας στο πλαίσιο διάλεξης που διοργάνωσε το γραφείο της σε συνεργασία με την Επιτροπή κατά της Βίας των Γυναικών του Εθνικού Μηχανισμού για τα Δικαιώματα της Γυναίκας.

Εκφράζοντας την έντονη ανησυχία της για την αυξητική τάση που παρατηρείται, σε παγκόσμιο επίπεδο, σε τέτοια περιστατικά, ιδιαίτερα μετά το ξέσπασμα της πανδημίας COVID-19, η κα Δημητρίου, υπογράμμισε ότι η ενημέρωση και η πρόληψη αποτελούν τον καλύτερο τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος. Αυτή η Βουλή, διαβεβαίωσε η Πρόεδρος του σώματος, θα αναλάβει συγκεκριμένες δράσεις και πρωτοβουλίες στον τομέα της καταπολέμησης της έμφυλης βίας, ιεραρχώντας το θέμα ψηλά στις προτεραιότητες της, ενώ αναφέρθηκε παράλληλα και στη σημασία της πρότασης νόμου για θέσπιση του ιδιώνυμου αδικήματος της «γυναικοκτονίας».

Η διάλεξη, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση, έγινε από την Δρ Άντρη Ανδρονίκου Επιστημονική Διευθύντρια του Συνδέσμου για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια (ΣΠΑΒΟ), στο πλαίσιο της διεθνούς εκστρατείας, διάρκειας 16 ημερών, από τις 25 Νοεμβρίου, Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών έως τις 10 Δεκεμβρίου, Διεθνή Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τη διάλεξη χαιρέτησε και η Επίτροπος Ισότητας των Φύλων κα Ιωσηφίνα Αντωνίου και Πρόεδρος του Εθνικού Μηχανισμού, ενώ στη διάρκεια της εκδήλωσης τοποθετήθηκε στην αίθουσα εικαστικό έργο της Σταύρης Πιδιά, με σχετικό κείμενο, το οποίο υπέγραψαν βουλευτές και βουλεύτριες, εκφράζοντας την πρόθεση τους να στηρίξουν την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την ισότητα των φύλων και να αγωνιστούν για την καταπολέμηση και εξάλειψη της έμφυλης βίας.


(ΜΒ)