Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

09-12-2021 18:55

Δήλωση του Υφυπουργού Ναυτιλίας κ. Βασίλη Δημητριάδη για τη συμμετοχή του στο Συμβούλιο Μεταφορών της ΕΕ

Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας κ. Βασίλης Δημητριάδης, ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τις εργασίες του Συμβουλίου Μεταφορών της ΕΕ, προέβη σήμερα, Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021 σε δήλωση προς τα ΜΜΕ ως ακολούθως:

«Είχα την ευκαιρία σήμερα να εκπροσωπήσω την Κύπρο στο Συμβούλιο Υπουργών Μεταφορών για τα θέματα θαλάσσιων μεταφορών. Έγινε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για την απαλλαγή της ναυτιλίας από τον άνθρακα, σε σχέση με την πρόταση Κανονισμού που εντάσσεται κάτω από το πακέτο Fit-for-55.

Το μήνυμά μας είναι ξεκάθαρο. Καλωσορίζουμε την αυξημένη, αν θέλετε, φιλοδοξία που έχει η ΕΕ. Πρέπει να ηγούμαστε των προσπαθειών που γίνονται για την απαλλαγή του τομέα από τον άνθρακα.

Από την άλλη, όμως, για να ηγείσαι πρέπει να είσαι και καλός ακροατής.  Μόλις επέστρεψα από το Λονδίνο και τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό, όπου δόθηκε ξεκάθαρο μήνυμα ότι η κλιματική αλλαγή που είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα και η ναυτιλία που είναι μια παγκόσμια βιομηχανία, πρέπει, στην ουσία, να συμπλεύσουν.  Οπόταν, πρέπει οι συναντήσεις και οι επιδιώξεις που κάνουμε εδώ στις Βρυξέλλες να έχουν διεθνή απήχηση στο πλαίσιο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού.  Συνεπώς, η προσπάθειά μας είναι οι προτάσεις αυτές να αποκτήσουν διεθνή χαρακτήρα και πάνω σε αυτή την προσπάθεια η Κύπρος θα αναλάβει το επόμενο διάστημα αρκετές πρωτοβουλίες».

 

ΜΦ/ΕΧ