Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

24-12-2021 10:33

Μήνυμα του Υπουργού Υγείας για τα Χριστούγεννα

Εδώ και δύο χιλιάδες είκοσι ένα χρόνια, το μήνυμα των Χριστουγέννων για την ειρήνη και την αγάπη πλημμυρίζει τις καρδιές όλων μας. Τα τελευταία δύο χρόνια, η γέννηση του Χριστού μεγαλώνει την ελπίδα και την προσδοκία για έναν καλύτερο κόσμο, απαλλαγμένο ταυτόχρονα από τη μεγάλη δοκιμασία της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο φονικός ιός απειλεί ολόκληρη την ανθρωπότητα και είμαστε υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε την προσπάθεια, όπως την έχει χαράξει η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα. Τίποτα δεν μπορεί να κατακτηθεί χωρίς προσπάθεια. Σε όλη αυτή τη διαδρομή, το Υπουργικό Συμβούλιο πήρε μέτρα κοινωνικής προστασίας, μέτρα κοινωνικής ευαισθησίας, μέτρα κοινωνικής ευθύνης, και μέτρα δικαιοσύνης με απόλυτο σεβασμό προς τον συνάνθρωπό μας. Η συντριπτική πλειονότητα του λαού μας στηρίζει την προσπάθεια, ακολουθεί και συμπαραστέκεται. Γι’ αυτό κι έχουν καταγραφεί κάποια εξαιρετικά αποτελέσματα. Οι νέοι μας έριξαν το τείχος, έκαναν το μεγάλο βήμα, για να προστατεύσουν τους εαυτούς τους, αλλά πάνω απ’ όλα τους παππούδες, τις γιαγιάδες, τους γονείς, το σύνολο της κοινωνίας μας. Και τους ευχαριστούμε!

Στο Υπουργείο Υγείας, συμπάσχουμε με όλους τους ασθενείς και προσπαθούμε να λύσουμε τα καθημερινά τους προβλήματα. Η διαχείριση της πανδημίας, η αναβάθμιση των υπηρεσιών του ΓεΣΥ και η αντιμετώπιση των όποιων θεμάτων προκύπτουν, είναι ψηλά στις προτεραιότητες μας. Αποτελεί πρόκληση, αλλά και χρέος μου, να συνεργαστώ με όλους τους φορείς προκειμένου ο τομέας της Υγείας στον τόπο μας να αποτελεί φάρο φωτεινό και παράδειγμα προς μίμηση.

Με την ευκαιρία των Χριστουγέννων, θα ήθελα να εκφράσω βαθιά ευγνωμοσύνη στον Κυπριακό λαό για την προσπάθεια που καταβάλλει και αποσκοπεί στη βελτίωση της καθημερινότητάς μας. Αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω δημόσια ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στο προσωπικό του Υπουργείου Υγείας, από τους υπηρέτες της δημόσιας υγείας στην πρώτη γραμμή, μέχρι τα κορυφαία στελέχη. Είμαστε ευγνώμονες προς όλους τους επιστήμονες Υγείας, τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, τους φροντιστές, όλα τα μέλη του ανθρώπινου δυναμικού, που αγωνίζονται καθημερινά, με προσωπικό κόστος, με θυσίες και με αγωνία για να προσφέρουν το καλύτερο δυνατό στον συνάνθρωπό τους.

Οι δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε, δεν μπορούν να χαλάσουν τη μαγεία των Χριστουγέννων. Προσευχόμαστε για απλόχερη αγάπη και ενδυναμώνουμε την πίστη ότι το ελπιδοφόρο μήνυμα των Χριστουγέννων θα αγκαλιάσει όλους τους ανθρώπους σε κάθε γωνιά της γης, με την προσδοκία ότι η αναγέννηση θα έρθει μέσα από τη φάτνη της ψυχής μας.

(ΑΦ)