Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

22-06-2018 16:22

Συνάντηση του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού με τον Πρόεδρο της Οργάνωσης Εργοδοτών και Βιομηχάνων

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Χαμπιαούρης συναντήθηκε σήμερα  με τον Πρόεδρο της Οργάνωσης Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) κ. Χρίστο Μιχαηλίδη. Στη συνάντηση συμμετείχαν η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού κα Αίγλη Παντελάκη, ο Γενικός Διευθυντής της ΟΕΒ  κ. Μιχάλης Αντωνίου, καθώς και στελέχη των δύο οργανισμών. Η συνάντηση είχε ως θέμα τη συζήτηση των εισηγήσεων της ΟΕΒ προς το Υπουργείο για εκσυγχρονισμό της εκπαίδευσης, ώστε να ανταποκρίνεται επαρκέστερα στις προκλήσεις της σημερινής εποχής.

Ο κ. Χαμπιαούρης ευχαρίστησε τον κ. Μιχαηλίδη για το ενδιαφέρον που επιδεικνύει η ΟΕΒ για τα θέματα Εκπαίδευσης και πρόσθεσε ότι οι εισηγήσεις που υποβλήθηκαν είναι καίριες και ενδιαφέρουσες. Εξήγησε δε ότι μπορούν να συμβάλουν εποικοδομητικά στην υλοποίηση των δρομολογούμενων μεταρρυθμίσεων στην Εκπαίδευση. Ο κ. Μιχαηλίδης εξέφρασε την ευαρέσκειά του για την θετική ανταπόκριση του Υπουργού και τόνισε ότι η ΟΕΒ μπορεί να συμβάλει με εμπειρογνωμοσύνη στις προσπάθειες του Υπουργείου αν αυτό της ζητηθεί.

Απορρέον της συνάντησης ήταν η απόφαση να δημιουργηθεί μια Τεχνική Επιτροπή στην οποία να συμμετάσχουν στελέχη και τεχνοκράτες του Υπουργείου και  της ΟΕΒ. Σκοπός της επιτροπής είναι να μελετήσει εις βάθος της εισηγήσεις της ΟΕΒ και να εξεύρει τους καλύτερους δυνατούς τρόπους για αξιοποίησή τους. Θα συμβάλει, επίσης, στην αμεσότερη και στενότερη συνεργασία μεταξύ Υπουργείου και ΟΕΒ.

(ΙΠ)