Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

22-06-2018 18:40

Υπό έλεγχο η δασική πυρκαγιά στην κοινότητα Μοναγρούλλι

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα γύρω στις 2 μ.μ. σε περιοχή της κοινότητας Μοναγρούλλι, τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο στις 4.30 μ.μ., αφού έκαψε 15 εκτάρια ιδιωτικής γης καλυμμένα με εκτεταμένες γεωργικές καλλιέργειες και υποστατικά καθώς και θαμνώδη άγρια βλάστηση ενώ  απειλήθηκε και χοιροστάσιο.

Για την κατάσβεσής της εργάστηκαν ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης του Τμήματος Δασών, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Ταμείου Θήρας, της Επαρχιακής Διοίκησης και εθελοντές κυνηγοί με 17 συνολικά πυροσβεστικά οχήματα και δύο βυτιοφόρα οχήματα, καθώς και ένα προωθητή γαιών του Τμήματος Δασών.

Επιχείρησαν, επίσης, τα δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα του Τμήματος Δασών, ένα ελικόπτερο της αστυνομίας και τα δύο εκμισθωμένα ελικόπτερα της Δημοκρατίας.

Τα αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς διερευνώνται.

Το Τμήμα Δασών απευθύνει θερμή έκκληση προς το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό τόσο κατά τη διακίνηση του στο ύπαιθρο, να αποφεύγει δηλαδή το πέταμα αναμμένου σπίρτου ή αποτσίγαρου όσο και στις διάφορες δραστηριότητές του αποφεύγοντας τη χρήση φωτιάς ή εργαλείων που παράγουν σπινθήρες όπως σμυρίλιο και ηλεκτροσυγκόλληση. 

____________

/ΣΧ