Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

22-06-2018 21:02

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σε εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Οργανισμών Συλλογικών Επενδύσεων και Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων

Η Κύπρος καθίσταται με ταχείς ρυθμούς ένα από τα σημαντικότερα κέντρα επενδυτικών ταμείων στην Ευρώπη, είπε απόψε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Πρόδρομος Προδρόμου.

Μιλώντας σε εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Οργανισμών Συλλογικών Επενδύσεων και Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων (EFAMA), στη Λεμεσό, στο πλαίσιο της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του που φέτος πραγματοποιείται στην Κύπρο, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε, μεταξύ άλλων, ότι «η Κύπρος καθίσταται με ταχείς ρυθμούς ένα από τα σημαντικότερα κέντρα επενδυτικών ταμείων στην Ευρώπη υπό το φως των συνεχιζόμενων της προσπαθειών να ενισχύσει το νομοθετικό και ρυθμιστικό της καθεστώς, το οποίο στηρίζεται από ένα ισχυρό δίκτυο οικονομικών και επαγγελματικών παροχέων υπηρεσιών που προσφέρουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές».

Ο Εκπρόσωπος αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κύπρου και των υπηρεσιών που παρέχει όπως είναι το χαμηλό λειτουργικό κόστος, ο χαμηλός εταιρικός φόρος, ο μεγάλος αριθμός συμφωνιών αποφυγής διπλής φορολογίας και άλλα κίνητρα για εταιρείες και ιδιώτες, σημειώνοντας ότι η γεωγραφική θέση της Κύπρου καθιστά τη χώρα ένα ιδανικό επενδυτικό προορισμό και πύλη προς την Ευρώπη.

Αναφερόμενος στο τραπεζικό σύστημα, ο Εκπρόσωπος ανέφερε ότι έχει ανακεφαλαιοποιηθεί και εκσυγχρονιστεί και τώρα λειτουργεί σε μια πολύ πιο υγιή βάση. Σε ό,τι αφορά την κυπριακή οικονομία, ο Εκπρόσωπος είπε ότι η Κύπρος σημειώνει ρυθμό ανάπτυξης το 2017 της τάξης του 3,9%, απολαμβάνει διαδοχικές αναβαθμίσεις από οίκους αξιολόγησης και βρίσκεται στον δρόμο για μια εύρωστη οικονομική ανάπτυξη.

«Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τις προσπάθειες με το ίδιο σθένος και αποφασιστικότητα για να διασφαλίσουμε τη μακροοικονομική σταθερότητα, την αειφόρο ανάπτυξη και ένα φιλικό προς τις επιχειρήσεις και τις επενδύσεις περιβάλλον, που θα οδηγήσει σε περαιτέρω ανάπτυξη.

Ο σχεδιασμός μας αφορά τη συνέχιση της βελτίωσης του επιχειρηματικού περιβάλλοντος της χώρας, ώστε να ενδυναμωθεί περαιτέρω η θέση της Κύπρου ως ένας ανταγωνιστικός, καινοτόμος, σταθερός προορισμός για επιχειρήσεις και επενδύσεις», σημείωσε ο κ. Προδρόμου.

------------------------

(ΡΜ/ΜΓ/ΣΧ)