Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

23-06-2018 12:15

Αστυνομία Κύπρου: Χρήσιμες συμβουλές και προληπτικά μέτρα για προστασία του οχήματός σας από κλοπές

Φίλοι μας, σας υπενθυμίζουμε κάποιες χρήσιμες συμβουλές και προληπτικά μέτρα για προστασία του οχήματός σας από κλοπές:

Να μην αφήνετε το αυτοκίνητό σας σε λειτουργία, έστω και αν θα απουσιάστε για πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και ουδέποτε να αφήνετε τα κλειδιά πάνω στη μηχανή ή την πόρτα. Να λαμβάνετε επίσης, όλα εκείνα τα μέτρα που θα απέτρεπαν την κλοπή περιουσίας από το όχημά σας ή ακόμα την κλοπή του ιδίου του οχήματος. 

Να κλειδώνετε πάντοτε τις πόρτες και να ανεβάζετε πλήρως τα παράθυρα, ακόμα και αν το αυτοκίνητο είναι σταθμευμένο σε σημείο που θεωρείται ασφαλές. 

Να μην αφήνετε τα κλειδιά του αυτοκινήτου σας εκτεθειμένα σε περίοπτα σημεία ή σε σημεία που μπορεί να έχει πρόσβαση οποιοδήποτε τρίτο πρόσωπο. 

Να μεριμνάτε για την ασφαλή φύλαξη των κλειδιών του αυτοκινήτου σας, ιδιαίτερα όταν βρίσκεστε σε πολυσύχναστους χώρους (καταστήματα, εστιατόρια, κλπ.), όπου και υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να καταστούν αντικείμενο κλοπής.

Να σταθμεύετε πάντοτε το αυτοκίνητό σας σε σημεία όπου υπάρχει αρκετός οδικός φωτισμός. Τα σκοτεινά ή απόμερα σημεία καθιστούν ευκολότερο το έργο των δραστών. 

Όπου υπάρχει γκαράζ, να χρησιμοποιείται. 

Να μην αφήνετε οποιαδήποτε άλλα αντικείμενα σε εμφανή σημεία μέσα στο αυτοκίνητο, έστω και αν αυτό είναι κλειδωμένο. 

Συστήνεται τέλος όπου είναι εφικτό, η τοποθέτηση συστήματος συναγερμού στο αυτοκίνητο. 

Γενικά το κοινό προτρέπεται να βρίσκεται σε εγρήγορση και να λαμβάνει όλα τα προληπτικά μέτρα που χρειάζονται για την προστασία της περιουσίας του, καθώς και να συνεργάζεται στενά με την Αστυνομία. Σε περίπτωση που αντιληφθεί οποιαδήποτε ύποπτη κίνηση να ενημερώνει τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό ή να επικοινωνεί με τη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη στον αριθμό 1460. 

--------------------------

ΕΙ