Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

24-01-2022 15:46

2ο SHOWCASE ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ - 2022, 12 - 13 Mαρτίου 2022, Θέατρο Ριάλτο

Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) διοργανώνουν, σε συνεργασία με το Θέατρο Ριάλτο, το 2ο Showcase Χορογραφίας Κύπρου - 2022. Οι παραστάσεις των έργων του Showcase Χορογραφίας Κύπρου - 2022 θα πραγματοποιηθούν μεταξύ 12ης και 13ης Μαρτίου 2022 στο Θέατρο Ριάλτο, στη Λεμεσό.

Η Επιτροπή Επιλογής Χορογραφικών Έργων, μετά από μελέτη των αιτήσεων που υποβλήθηκαν, επέλεξε τα εξής έργα για συμμετοχή στο 1ο Showcase Χορογραφίας Κύπρου - 2022 (με αλφαβητική σειρά των χορογράφων):

1. Αλεξάνδρα Waierstall:  A line, a gaze, a horizon

2. Ανδρομάχη Δημητριάδου Lindahl (Ασώματες Δυνάμεις): Εικών/αναπαραστάσεις

3. Ανθή Κέττηρου: She loves me…not

4. Διαμάντω Χατζηζαχαρία: Αίθριο

5. Εύη Παναγιώτου: Tomosynthesis

6. Ήβη Χατζηβασιλείου: Blurred

7. Μιλένα Ugren Κούλας: Quiet words

8. Παναγιώτης Τοφή: Excavatedanatomies

Η Επιτροπή απαρτιζόταν από τις: Μαρία Κυριάκου (σκηνοθέτιδα), Μαρίζα Παρτζίλη (εικαστικό, σκηνογράφο και καλλιτεχνική διευθύντρια του Κέντρου Τεχνών Λεμεσού – Αποθήκες Παπαδάκη), Νατάσα Γεωργίου (χορογράφο/χοροδιδάσκαλο), Dara Milovanovic (επίκουρη καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, Τμήμα Μουσικής και Χορού) και Φρόσω Χατζηγεωργίου (χοροδιδάσκαλο).

Το Showcase Χορογραφίας Κύπρου (SΧΚ) αποτελεί θεσμό ο οποίος στοχεύει στην παρουσίαση επίλεκτων χορογραφικών έργων τα οποία χορογραφούνται και παρουσιάζονται στην Κύπρο εντός περιόδου 2 ετών. Ειδικότερα, το SΧΚ αποσκοπεί στο να προσφέρει ευκαιρίες στους χορογράφους που δημιουργούν στην Κύπρο να παρουσιάσουν, σε ένα οργανωμένο πλαίσιο, τα έργα τους σε καλλιτεχνικούς διευθυντές και οργανωτές φεστιβάλ σύγχρονου χορού του εξωτερικού, οι οποίοι θα προσκαλούνται ειδικά για τον σκοπό αυτό. Παράλληλα, μέσω της διοργάνωσης του SΧΚ θα προσφέρεται η ευκαιρία να παρουσιαστούν εκ νέου τα πιο αξιόλογα χορογραφικά έργα και να προβληθούν στο τοπικό κοινό.

ΙΠ

Σχετικά Ανακοινωθέντα