Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

07-02-2022 15:30

Αναβάθμιση λογισμικού Πύλης Εμβολιασμού για διευθέτηση ραντεβού χορήγησης εμβολίων COVID-19

Το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει πως έχουν ολοκληρωθεί οι ενέργειες αναβάθμισης της Πύλης Εμβολιασμού, για καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Ακολουθώντας έγκριση από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, η διευθέτηση ραντεβού για το μονοδοσικό εμβόλιο Johnson & Johnson μπορεί να διευθετηθεί με την πάροδο δύο μηνών από την πρώτη δόση.

Παράλληλα, πλέον μπορεί να διευθετηθεί ραντεβού για χορήγηση 3ης/ενισχυτικής δόσης διδοσικού εμβολίου mRNA με διαφορετικό εμβόλιο από εκείνο του αρχικού εμβολιαστικού σχήματος όσον αφορά στα εμβόλια Moderna ή Pfizer/BioNTech ή δεύτερης/ενισχυτικής δόσης για την περίπτωση του μονοδοσικού Johnson & Johnson.

Επιπρόσθετα, από την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου στις 11μ.μ., η ενισχυτική δόση θα μπορεί να διευθετηθεί μετά από πάροδο πέντε μηνών από την ολοκλήρωση του αρχικού εμβολιασμού, βάσει των αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου ημερομηνίας 2 Φεβρουαρίου.

Σημειώνεται επίσης πως σε περίπτωση μη προσέλευσης σε ραντεβού για εμβολιασμό, το ραντεβού ακυρώνεται αυτόματα και θα μπορεί να γίνει διευθέτηση εκ νέου για ορισμό νέας ημερομηνίας.

(ΑΦ)