Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

28-02-2022 19:11

Χαιρετισμός Διευθυντή του Γραφείου Τύπου του ΠτΔ κ. Ανδρέα Ιωσήφ στη φωταγώγηση του Προεδρικού Μεγάρου, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Σπάνιων Παθήσεων

Βρισκόμαστε και φέτος εδώ, μαζί με τις φίλες και φίλους από την Παγκύπρια Συμμαχία Σπάνιων Παθήσεων, για να τιμήσουμε τη Διεθνή Ημέρα Σπάνιων Παθήσεων.

Η Ημέρα αυτή καθιερώθηκε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Σπάνιων Παθήσεων το 2008 και εκ τότε τιμάται την τελευταία ημέρα του Φεβρουαρίου κάθε έτους.

Ως Προεδρία της Δημοκρατίας τασσόμαστε συνοδοιπόροι στην παγκόσμια προσπάθεια ευαισθητοποίησης για τους σπάνιους ασθενείς, φωτίζοντας σήμερα με μπλε χρώμα το Προεδρικό Μέγαρο.

Η προσπάθεια για ευαισθητοποίηση και ενημέρωση της κοινής γνώμης σχετικά με τις σπάνιες παθήσεις και τις πολλαπλές και πολυδιάστατες τους συνέπειες στη ζωή 60 και πλέον χιλιάδων συμπατριωτών μας, πρέπει να είναι στοχευμένη και συνεχής. 

Θέλω να εκφράσω τα θερμά συγχαρητήρια και τις ευχαριστίες, τόσο του Προέδρου της Δημοκρατίας όσο και εμένα προσωπικά, προς την Παγκύπρια Συμμαχία Σπάνιων Παθήσεων για το πολύ σημαντικό έργο που επιτελεί, με στόχο τη διασφάλιση αξιοπρεπούς και ποιοτικής ζωής για τα άτομα με σπάνιες παθήσεις στην Κύπρο.

Σας διαβεβαιώνω ότι ως Πολιτεία τασσόμαστε δίπλα σας στον αγώνα για βελτίωση της ποιότητας ζωής των συνανθρώπων μας που ταλαιπωρούνται με σπάνια νοσήματα. 

Γνωρίζοντας ότι η πρόσβαση σε επαρκή ιατρική εξειδίκευση και φαρμακοθεραπείες, καθώς και σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας είναι αναφαίρετο δικαίωμα για τον κάθε πολίτη, η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να πράττει τα δέοντα μέχρι την πλήρη δικαίωση και αποκατάσταση των ασθενών με σπάνια νοσήματα.

Στο πλαίσιο του Γενικού Σχεδίου Υγείας, ενός μεγάλου επιτεύγματος της παρούσας διακυβέρνησης, οι χρόνιοι και σπάνιοι ασθενείς μπορούν να απολαμβάνουν καθολική και ισότιμη πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας, χωρίς να απαιτείται η καταβολή υπέρογκων χρηματικών ποσών. Παράλληλα, μέσω του Σχεδίου διευκολύνεται η διαδικασία ελεύθερης επιλογής ιατρού/νοσηλευτηρίου και άλλου επαγγελματία υγείας.

Κλείνοντας, σας συγχαίρω για ακόμη μια φορά για το σπουδαίο έργο σας και σας διαβεβαιώνω και πάλι ότι η Κυβέρνηση θα βρίσκεται στο πλάι σας, όπως οφείλει, για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των σπάνιων ασθενών.

(ΡΜ/ΜΓ)