Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

29-06-2018 21:12

Χαιρετισμός της Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κας Βασιλικής Αναστασιάδου σε εκδήλωση του Πολιτιστικού Ομίλου Μοσφιλωτής

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που αποδέχθηκα την πρόσκληση του Πολιτιστικού Ομίλου Μοσφιλωτής να παρευρεθώ απόψε μαζί σας και να χαιρετίσω την καθιερωμένη καλλιτεχνική σας εκδήλωση, μια πραγματική γιορτή πολιτισμού.

Διανύοντας σχεδόν μια εικοσαετία ζωής, ο Πολιτιστικός Όμιλος Μοσφιλωτής συνεχίζει το πλούσιο έργο του αναπτύσσοντας πολυποίκιλες δραστηριότητες και πραγματοποιώντας σειρά εκδηλώσεων καλλιτεχνικού, εκπαιδευτικού και κοινωνικού χαρακτήρα, επιστέγασμα των οποίων αποτελεί η αποψινή εκδήλωση, η οποία κατέστη θεσμός και σηματοδοτεί την έναρξη του κυπριακού θέρους.

Πέραν των δραστηριοτήτων αυτών, αξιέπαινη είναι η δράση που αναπτύσσει ο Όμιλος εκτός συνόρων, συνεργαζόμενος με άλλα καλλιτεχνικά σχήματα και ομάδες, όπως αυτά της Ελλάδας και της Πολωνίας, λειτουργώντας πολυπολιτισμικά και διαπολιτισμικά, μέσα από ένα γόνιμο διάλογο που αναπτύσσεται και διευρύνοντας περαιτέρω τους πνευματικούς του ορίζοντες.

Ιδιαίτερη μνεία επιτρέψτε μου να κάνω στο ανθρωπιστικό έργο του Ομίλου, ένα  έργο που αδιάλειπτα και ανιδιοτελώς επιτελείται στη βάση των αξιών της εθελοντικής προσφοράς, της αλληλεγγύης, του αλτρουισμού και της φιλαλληλίας, αρετές που ανθούν, με χαρά διαπιστώνω, τόσο στην κοινότητά σας όσο και στις γειτονικές και αποτελούν φωτεινό παράδειγμα για όλους.

Αναγνωρίζοντας το πολυσχιδές έργο που επιτελεί ο Πολιτιστικός Όμιλος Μοσφιλωτής,  είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω πως το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων αποφάσισε την παραχώρηση χορηγίας ύψους €1000 για τη στήριξη της όμορφης αποψινής εκδήλωσης. 

Φίλες και φίλοι,

Η διατήρηση ζωντανής της παράδοσης, η γνώση της Ιστορίας του τόπου μας, η δημιουργία έργων πολιτισμού, η ανάπτυξη επικοινωνίας και διαλόγου μέσω της υγιούς ενασχόλησης προάγουν τον άνθρωπο, αλλά, και κυρίως, προστατεύουν και θωρακίζουν τους νέους μας, οι οποίοι έρχονται συχνά αντιμέτωποι με πολλαπλούς κινδύνους, που ελλοχεύουν στη γεμάτη αντιφάσεις εποχή που ζούμε. Τον σκοπό ακριβώς αυτόν, της ενεργούς και συνεχούς αντίστασης σε κάθε μορφής αλλοτρίωση, τάχθηκε να υπηρετεί ο Πολιτιστικός Όμιλος Μοσφιλωτής.

Για την αξιοθαύμαστη δράση του Ομίλου, άξιοι πολλών επαίνων είναι τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής ο πρόεδρός της κ. Τάκης Αγγελή αλλά και όλοι όσοι ενεργά συμμετέχετε ή και στηρίζετε τον Όμιλο. Πιστεύω πως το αποτέλεσμα δικαιώνει πλήρως τη δύσκολη κι επίπονη προσπάθεια που καταβάλλετε για την υλοποίηση των ευφάνταστων ιδεών και του συλλογικού σας οράματος.

(ΔΚ/ΜΛ)