Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

30-06-2018 10:59

Η δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατά το τελευταίο 24ωρο

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία   από τις 06.00 της 29ης Ιουνίου  2018 μέχρι και τις 06.00 της 30ης  Ιουνίου  2018 ανταποκρίθηκε  σε 33  κλήσεις για βοήθεια, 16 πυρκαγιές και 16 ειδικές εξυπηρετήσεις και μία ψευδή κλήση.

Η ώρα 18.20 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά  σε  βοηθητικό υποστατικό  οικίας  στην  οδό  Φωτίου,  στον  Στρόβολο. Ανταποκρίθηκε ο πυροσβεστικός σταθμός Ακροπόλεως  ‘Λοχία Σπύρου Τταντή' και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 19.30. Το υποστατικό χρησιμοποιείτο ως βοηθητική κουζίνα και αποθηκευτικός χώρος. Από  την  πυρκαγιά έπαθαν εκτεταμένες ζημιές το υποστατικό, ο ηλεκτρικός και ο αποθηκευμένος εξοπλισμός του.  Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έγινε  χρήση  αναπνευστικών συσκευών και  αφρού.  Εκ πρώτης όψεως φαίνεται η πυρκαγιά να οφείλεται σε βραχυκύκλωμα. Τα ακριβή αίτια θα διερευνηθούν από την Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία.

Η ώρα 20.08 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε ξηρά  χόρτα,  άγρια  βλάστηση,   αριθμό πεύκων  και   ελιών  στην  περιοχή ελαιοχώρι  παρά  του  χωριό  Σαλαμιού,  στην  Πάφο. Ανταποκρίθηκαν τρία πυροσβεστικά οχήματα από την πόλη και την Επαρχία Πάφου, ένα πυροσβεστικό όχημα από το Τμήμα  Δασών, ένα από το Ταμείο Θήρας και δύο φορητές πυροσβεστικές μονάδες από τις κοινότητες Σαλαμιού και Γαλαταριά καθώς, επίσης, και καδενοφόρο όχημα. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 01.02. Κατέκαυσε συνολική έκταση περίπου 3 1/2 εκταρίων. Στον χώρο παραμένουν δυνάμεις πυρόσβεσης. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνήθηκαν σε συνεργασία με την Αστυνομία και πρόκειται περί κακόβουλης πράξης.

Η ώρα 21.22 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε  ξηρά  χόρτα,  άγρια  βλάστηση  και  σωρούς  από  σκύβαλα  στην  περιοχή Αρκάτζι  παρά  το χωριό  Σωτήρα,  στην  Αμμόχωστο.  Ανταποκρίθηκε ο πυροσβεστικός σταθμός Αμμοχώστου και ο Αγροτικός Πυροσβεστικός Σταθμός Ξυλοφάγου με  τρία πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 00.49. Στο έργο  της  πυρόσβεσης συνέβαλαν, επίσης, δύο πυροσβεστικά οχήματα από το Τμήμα Δασών και τρεις εκσκαφείς. Η πυρκαγιά κατέκαυσε συνολική έκταση περίπου έξι εκταρίων. Στο μέρος παραμένουν δυνάμεις πυρόσβεσης. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνήθηκαν σε συνεργασία με την Αστυνομία και πρόκειται περί κακόβουλης πράξης.

Η ώρα 01.25 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε όχημα  σταθμευμένο  στην  άκρη  του  δρόμου  στην  οδό  Θουκιδίδου,  στη  Λευκωσία. Ανταποκρίθηκε ο πυροσβεστικός σταθμός Πύλης Πάφου με δύο πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 01.45.  Το όχημα  μάρκας  ΒΜW  υπέστη  εκτεταμένες  ζημιές  στον  χώρο  των επιβατών.    Η πυρκαγιά  ξεκίνησε  από  το  εσωτερικό  του  οχήματος. Τα αίτια της πυρκαγιάς  διερευνήθηκαν σήμερα σε συνεργασία με την Αστυνομία και η πυρκαγιά προκλήθηκε λόγω αναθυμιάσεων υγρής εύφλεκτης ύλης η οποία βρισκόταν σε δοχείο εντός του χώρου επιβατών του οχήματος.

_____________

/ΣΧ