Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

02-07-2018 12:14

Ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας για τη στάση εργασίας των βοηθών θαλάμου στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας

Το Υπουργείο Υγείας εκφράζει έντονη δυσαρέσκεια για τη σημερινή στάση εργασίας των βοηθών θαλάμου του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας. Σε συνέχεια δηλώσεων που έγιναν από εκπροσώπους των συντεχνιών τους και για σκοπούς αποκατάστασης της αλήθειας, το Υπουργείο Υγείας διευκρινίζει τα ακόλουθα:

-       Από τις 31 οργανικές θέσεις βοηθού θαλάμου του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας μόνο μια θέση είναι κενή (3%), η οποία θα πληρωθεί εντός των επόμενων ημερών, μετά από σχετική έγκριση για αποπαγοποίηση συνολικά 35 θέσεων ωρομίσθιου προσωπικού που υπηρετούν στα δημόσια νοσηλευτήρια από την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, όπως προωθήθηκαν από τα αρμόδια Υπουργεία Υγείας και Οικονομικών στο πλαίσιο των συμφωνηθέντων με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις.

-       Ένας βοηθός θαλάμου (3%) παραιτήθηκε προ ολίγων ημερών και όταν και εφόσον ενημερωθεί επίσημα το Υπουργείο, θα κινηθούν χωρίς καθυστέρηση οι διαδικασίες πλήρωσης της θέσης.

-       Επιπρόσθετα, τέσσερα άτομα (13%) βοηθών θαλάμου του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας έχουν αξιολογηθεί με σύσταση για ελαφριά εργασία, και δεν εκτελούν τα καθήκοντα, για τα οποία έχουν προσληφθεί, αν και είναι καταχωρημένοι ως βοηθοί θαλάμου.

-       Στο Υπουργείο Υγείας δεν έχει κατατεθεί κανένα άλλο αίτημα για πλήρωση θέσεων βοηθού θαλάμου για το Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, πέραν της μίας θέσης που θα πληρωθεί εντός των επόμενων ημερών.

Από τα πιο πάνω στοιχεία, προκύπτει πως οι ισχυρισμοί που λέχθηκαν περί «έλλειψης προσωπικού, η οποία υπολογίζεται στο 20% της δύναμης», είναι ατεκμηρίωτοι και παραπληροφορούν την κοινή γνώμη.

Σε κάθε περίπτωση και με αφορμή τη σημερινή «αυθόρμητη» στάση εργασίας, το Υπουργείο Υγείας αναμένει από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να επιδείξουν την ίδια υπεύθυνη στάση και να συστρατευτούν με το Υπουργείο στην προσπάθεια εντοπισμού αυτών που διαχρονικά εκμεταλλεύονται το σύστημα εις βάρος των ευσυνείδητων και επιμελών συναδέλφων τους. Προς τούτο έχουν ήδη δοθεί οδηγίες από τον Υπουργό Υγείας για επαναξιολόγηση όλων των υπηρετούντων με σύσταση ελαφριάς εργασίας από ανεξάρτητο Ιατροσυμβούλιο, ώστε να διαφανεί ποιοι εξ υμών αντιμετωπίζουν πραγματικό πρόβλημα και να απορροφηθούν σε άλλες θέσεις.

Τέλος, το Υπουργείο Υγείας διαβεβαιώνει ότι θα τηρηθούν αυστηρά οι νενομισμένες διαδικασίες και θα επιδείξει μηδενική ανοχή σε αυτούς που εκ της θέσης τους, αντί να μεριμνούν για την ορθή λειτουργία των δημόσιων νοσηλευτηρίων και την εύρυθμη εξυπηρέτηση των ασθενών, αμαυρώνουν το έργο που επιτελείται σε αυτά από την πλειοψηφία των υπηρετούντων στα δημόσια νοσηλευτήρια.

(ΜΚΥ)